Home » Algemeen » TTV Heure wint zilver op Europees Kampioenschap touwtrekken
Algemeen

22 september 2013

TTV Heure wint zilver op Europees Kampioenschap touwtrekken

TTV Heure wint zilver op Europees Kampioenschap touwtrekken

Op het Europees Kampioenschap touwtrekken dat van donderdag t/m zondag word gehouden in Assen hebben de mannen van het Borculose TTV Heure een zilveren plak weten te behalen.
In de voorrondes wisten zij als groepswinnaar door te gaan naar de kwartfinales wat op zich al een hele prestatie is. Ook Eibergen en Vios Bison uit Beltrum wisten een plaats in deze kwartfinales af te dwingen net als het team van Vorden.
Heure moest in deze wedstrijd tegen Eibergen dat in de competitie Gewest Oost nog met de titel aan de haal ging. Deze keer moesten zij echter hun meerdere erkennen in de sterke mannen van TTV Heure.
Vios Bison verloor haar wedstrijd terwijl ook Vorden wist te winnen.
In de halve finale verloor Vorden van het machtige Zwitserse Ebersecken, Heure won haar wedstrijd tegen het Ierse Lakehill. Heure had de nodige moeite met deze ervaren ploeg.
Uiteindelijk won Lakehill het brons met de vervelende vierde plek voor Vorden.
Heure probeerde in de finale uit alle macht de Zwitserse ploeg op de knieën te krijgen maar dat lukte niet, zilver bleef er voor hen het goud ging dus naar Ebersecken.
Leuk detail is wel dat op de World Games, die in juli werden gehouden in Cali  Colombia, het resultaat andersom was. Daar stonden beide teams tegenover elkaar als Nationaal team van Nederland en Zwitserland.
Met dit resultaat was TTV Heure nu dan ook tevreden.
Aanstaande zaterdag zullen zij als landenteam ons land vertegenwoordigen in de 680 kg.klasse en op zondag vormen zij ook het Nationale team voor de 720 kg.klasse.
Eibergen zal de Nederlandse eer verdedigen in de 560 kg.klasse op zaterdag en de 640 kg.klasse op de zondag.
Deze kampioenschappen beginnen elke dag om 9.30 uur en zijn rond 17.00 uur afgelopen, het wedstrijdterrein ligt bij de Bonte Wever in Assen, de toegang is vrij.
. Ingezonden bericht .

Advertentie:

Booking.com

Deel dit bericht:

Lees ook

  • 6 december 2022

    BORCULO – Vandaag is de verbouwing van de Coop naar de Plus van start gegaan. Om 13.00 uur sloten de deuren van Coop

  • 30 november 2022

    BORCULO – Op woensdag 30 november 2022 brengt zangeres en liedjesschrijfster Brenda Bee ‘De Kerstman Met Pensioen’ uit. De release van de vrolijke

  • 22 november 2022

    BORCULO – Afgelopen weekend stond Borculo in het teken van het Beleef Borculo Sint Nicolaasstad. Een Sinterklaasweekend om nooit te vergeten.

Booking.com