Algemeen

26 september 2013

Zompendag op 6 oktober met boeiende activiteiten

Zompendag op 6 oktober met boeiende activiteiten

Een vaartochtje met de Berkelzomp is een mooie belevenis voor jong en oud. Op zondag 6 oktober krijgen belangstellenden de mogelijkheid kennis te maken met deze bijzondere traditie. Dan wordt in Borculo de Zompendag gehouden. Er zijn dan van 12 – 17 uur allerlei activiteiten in het Berkelstadje waaronder een grote markt. Tevens zijn de winkels geopend.
De Zompendag mag op de Borculose evenementenagenda niet ontbreken. De jaarlijkse activiteit wordt zeer gewaardeerd. Zo is het op zondag 6 oktober weer mogelijk vaartochtjes te maken met de zomp De Fute. De Fute wordt ingezet voor tochtjes door de binnenstad. De zomp vaart dan steeds tussen de watermolen, door de sluis naar de nieuwe steiger bij het gemeentehuis. Bij elk punt kunnen de mensen instappen. Ze maken dan een enkele reis. Dat kan tegen een sterk gereduceerde prijs. Berkelzomp De Jappe vaart op het vaste traject van de haven naar Beekvliet en omgekeerd. Dat is echter alleen bedoeld voor de reguliere vaarten die van tevoren geboekt worden.
Op de Zompendag staan niet alleen de Berkelzompen centraal. Deze keer wordt het evenement gecombineerd met het 75-jarige jubileum van de Vereniging Vrijwillige Brandweer. Er zijn boeiende programmaonderdelen, zoals gratis rondritten met oude brandweerauto’s en spectaculaire demonstraties. Op de Markt staan historische en nieuwe brandweerwagens opgesteld. Ook is het brandweermuseum toegankelijk voor publiek. Daarnaast zijn er tal van andere activiteiten. De winkels zijn geopend, er is een grote braderie met ruim tachtig kramen en ook voor kinderen is er van alles te doen. Er zijn water- en behendigheidsspelletjes, ze kunnen uit elkaar te knippen auto’s beschilderen, er is een springkussen, een kleurwedstrijd en een mini kermis. Scouting Borculo verzorgt een klimattractie in de Spoorstraat. Daar wordt nog een boeiend onderdeel gehouden: er komen drie publiekstrucks in actie tijdens een spectaculaire trekkertrek. Het gerenommeerde dweilorkest de Koppenblaozers uut Oldenzaal zorgt voor een vrolijke noot.
. Ingezonden bericht .

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook