Algemeen

2 oktober 2013

Expositie tijdens herstvakantie in de Joriskerk te Borculo

Expositie tijdens herstvakantie in de Joriskerk te Borculo

Tijdens de herfstvakantie kunt u schilderijen van Seine Schoemaker in de Joriskerk bewonderen.
Voor Seine Schoemaker, woonachtig in Haarlo,  is de typische eigen stijl, het consensisme – harmonie en overeenstemming – van Ton Schulten een grote inspiratiebron. In deze stijl is licht heel belangrijk, omdat het een bepaalde sfeer oproept. Het Twents-Achterhoeks landschap is hierbij een bron van aspiratie.
Naast het consensistisch werk schildert Seine ook expressieve landschappen, vaak met water, maar meestal met vele abstracte elementen. Geliefde onderwerpen zijn Noord-Groningen, De Wadden, Zeeland en de tropische stranden van Zanzibar.
De expressieve penseelstreken op doek worden vaak aangevuld met het paletmes. Zijn werk is mede een uiting van gevoelens.
Seine Schoemaker is in 1996 begonnen met schilderen. Hij heeft les gehad van Bert de Wilde, Willy Lorenz en Jolande Weekhout. Verder heeft hij workshops gevolgd bij Doet Boersma in Leeuwarden.
Geschiedenis kerk
Bent u nieuwsgierig naar de historie van de kerk – ruim 675 jaar oud – dan is er nog een tentoonstelling met foto’s en teksten over de geschiedenis van de Joriskerk. Mocht u meer willen weten dan zijn onze rondleiders graag bereid u hier meer over te vertellen.
Openingstijden
De kerk is van 12 t/m 26 oktober open op woensdag-, donderdag- vrijdag- en zaterdagmiddag van 14.00 -16.30 uur. De toegang is vrij, maar in de hal staat een box voor de restauratie van de buitenkant van de Joriskerk, het oudste monument van Borculo.
Orgelspel:
Op zaterdagmiddag 12 en 19 oktober wordt een van de orgels bespeeld.
. Ingezonden bericht .

Advertentie:

Booking.com

Lees ook