Algemeen

4 oktober 2013

SP Berkelland start meldpunt zorg

SP Berkelland start meldpunt zorg

SP Berkelland start een meldpunt voor thuiszorgmedewerkers en WMO-cliënten. Aanleiding is het ontslag van honderden thuiszorgmedewerkers in de Achterhoek als gevolg van de kabinetsplannen om de thuiszorg in 2015 af te schaffen.

Wij krijgen signalen dat de gemeenten gebruikers van huishoudelijke verzorging opnieuw indiceren en zonder uitleg en overleg hun vertrouwde hulp weghalen en een Alfahulp teruggeven, dit mag niet. Als de gebruiker zorg in natura ontvangt, mag er geen Alfahulp worden ingezet. Alfahulp mag alleen bij PGB. Ook zeggen gemeenten dat er bij herindicatie direct een andere zorgaanbieder moet komen. Ook dit is niet waar. De gebruiker mag sowieso tot 31 december 2013 zijn/haar vertrouwde hulp houden.  Van zowel van thuiszorgmedewerkers als zorgontvangers ontvangen wij graag reacties

Wij openen een meldpunt om een beeld te krijgen hoe vaak dit gebeurd of al is gebeurd in Berkelland. We vragen u daarom om dergelijke situaties te melden via www.berkelland.sp.nl.

Mocht het melden niet lukken via internet of heeft u liever persoonlijk contact, neem dan contact op met SP Berkelland, telefoonnummer 06-43 59 87 87.
. Ingezonden bericht .

Advertentie:

Booking.com

Lees ook