Home » Sport » Schuurman BZC start competitie met winst
Sport

8 oktober 2013

Schuurman BZC start competitie met winst

Schuurman BZC start competitie met winst

Tussen twee Champions League rondes in, vorige week in Napels en komende weekeinde in Belgrado, startte de competitie in de Waterpolo Eredivisie voor de mannen van regerend landskampioen Schuurman BZC uit Borculo. In zwembad ’t Timpke kwam tegenstander PSV uit Eindhoven verrassend snel op een voorsprong van 3-0 in de eerste periode. De BZC-ers begonnen veel te slap en te gemakkelijk aan het duel. Na de eerste periode stond na een inhaalrace een stand van 4-4 op  het bord. In de tweede periode was het Achterhoekse team veel sterker en leek het gemakkelijk van de tegenstander weg te lopen. Niets was minder waar, want de Eindhovenaren kwamen met een sterk spelende international Robin Lindhout terug tot een gelijkspel van 10-10. Na weer een time out van coach Zeno Reuten, gaf het BZC-team gas en met name in de laatste periode haalde het team zijn niveau. De debuterende jeugdspeler, de 16-jarige Bilal Gbadamassi, trof vanaf de midvoorpositie twee keer het doel. De volgende wedstrijd wordt al op dinsdag 8 oktober gespeeld uit tegen Het Ravijn in Nijverdal (aanvang 21:00 u). Op donderdag vertrekt de ploeg dan naar Belgrado om bij gastheer Rode Ster op vrijdagmiddag om 17:00 u te spelen tegen Sintez Kazan, zaterdagmiddag om 17:00 tegen de thuisploeg en op zondagmorgen om 10:00 u tegen Spartak Volgograd.
Statistieken:
Wedstrijd zaterdag 5 oktober 2013
Schuurman BZC – PSV Waterpolo  23-15
Periodestanden:                                 4-4, 6-3, 7-6, 6-2
Doelpunten Schuurman BZC: Thomas Lucas 6, Lars Gottemaker 5, Lars Reuten 4, Matthijs Lucas 3, Rob Gottemaker 2,Bilal Gbadamassi 2, Jeroen Kuilman.
059 051

Advertentie:

Booking.com

Deel dit bericht:

Lees ook

  • 30 november 2022

    BORCULO – Op woensdag 30 november 2022 brengt zangeres en liedjesschrijfster Brenda Bee ‘De Kerstman Met Pensioen’ uit. De release van de vrolijke

  • 22 november 2022

    BORCULO – Afgelopen weekend stond Borculo in het teken van het Beleef Borculo Sint Nicolaasstad. Een Sinterklaasweekend om nooit te vergeten.

  • 22 november 2022

    BORCULO – Hardloopliefhebbers in Berkelland hebben al vele jaren de keuze uit een mooi aanbod van hardloopwedstrijden dichtbij huis. Drie daarvan bundelen nu

Booking.com