Uncategorized

16 oktober 2013

Hulp bij het huishouden tijdig geregeld in de Achterhoek

Hulp bij het huishouden tijdig geregeld in de Achterhoek

De aanbesteding van de hulp bij het huishouden in 2014 is bijna afgerond. De colleges van Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk hebben deze week ingestemd met het gunnen van de contracten aan de thuishulpleveranciers. Dit betekent dat de huishoudelijke hulp voor inwoners in 2014 ruim op tijd is geregeld.  
‘Tussenjaar’
Op 31 december 2013 lopen in de Achterhoek de contracten af met de huidige aanbieders van de hulp bij het huishouden. En vanaf 2015 geldt de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) op basis waarvan een nieuwe procedure zal worden doorlopen. Voor het komend ‘tussenjaar’ zijn de betrokken gemeenten in de afgelopen periode in gesprek gegaan met alle huidige aanbieders van thuishulp om voor het komend jaar concrete afspraken te maken.
Aanbieders in 2014
Op dit moment zijn de gesprekken met alle huidige aanbieders afgerond. Aan al deze partijen zijn zogenaamde ‘raamovereenkomsten’ voor 2014 aangeboden. Hierbij gaat het om raamovereenkomsten voor de ‘HH1’ (schoonmaakwerkzaamheden) en voor ‘HH2’ (naast schoonmaakwerkzaamheden ook ondersteuning bij de organisatie van het huishouden). Uit de onderhandelingen zijn vervolgens de aanbieders naar voren gekomen, waaraan het college de huishoudelijke hulp in 2014 gunt. Voor Berkelland zijn dit:
HH1: TSN, Zorgkompas, T-Zorg, Careaz
HH2: TSN, Zorgkompas, Marga Klompé, Careaz
Sensire
Sensire heeft aangegeven in 2014 geen huishoudelijke hulp te willen leveren. De overige aanbieders zijn met Sensire in gesprek om te kijken hoe zij de zorg die deze aanbieders leverden, in 2014 kunnen overnemen. Naar verwachting is dit rond 1 november bekend.
Gevolgen voor klanten
Alle klanten houden tot en met 31 december 2013 hun huidige hulp. Inwoners met hulp van TSN, Zorgkompas, T-Zorg, Careaz en Marga Klompé houden ook in 2014 hun hulp. Het uitgangspunt van de gemeenten en de aanbieders is dat ook de klanten van Sensire mogelijk hun huidige thuishulpmedewerker houden. Begin november ontvangen alle huidige klanten van Sensire een brief over de mogelijkheden voor hen in 2014.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook