Sport

6 november 2013

Kampioenen Scholenbadminton in Borculo 2013

Kampioenen Scholenbadminton in Borculo 2013

Afgelopen zaterdag 2 november heeft  b.c. Babo het jaarlijkse badmintontoernooi voor de basisscholen uit Borculo en kerkdorpen gehouden voor groep 5 & 6.
Dit jaar hebben 24 dubbels bij de jongens en de meiden gestreden om de titel “beste badmintonschool van Borculo”. Sommige dubbels waren zelfs trio’s geworden en de deelname was groter dan vorig jaar
Het was een zeer geslaagde middag met veel belangstelling en aanmoediging van ouders en familieleden van de kinderen en onderwijzers van de scholen.
Nadat elk dubbel  poule wedstrijden gespeeld had van 10 minuten konden de rekenmeesters aan het werk.
Bij de jongens werd de strijd om de derde en vierde plek gewonnen door Heuvelschool 1, Kiezel en Kei 3 werd verwezen naar plek 4.
De finale werd gespeeld tussen de teams van Heuvelschool 3 en Kiezel en Kei 2. Na een spannend begin, waarin het stuivertje wisselen was, nam Heuvelschool 3 het heft in handen en werd de verdiende kampioen. Dit team nam daarmee de grote wisselbeker over van de Kiezel en Kei, de winnaar van vorig jaar.
Bij de meisjes was het ook heel erg spannend. De strijd om de derde en vierde plek werd gewonnen door Noord 1 ten koste van Noord 4.
De finale ging tussen de teams van Heuvelschool 2 en Kiezel en Kei 1. Deze kende eenzelfde scoreverloop als bij de jongens met al uiteindelijke verdiende winnaar de meisjes van Heuvelschool 2, zij namen voor de tweede keer op rij de wisselbeker in ontvangst.
De organisatie was in handen van de Borculose badmintonvereniging Babo. Met ondersteuning van de plaatselijke EHBO en voldoende rackets/shuttles/tellers en gezellige muziek werd het een onvergetelijke middag.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook