Algemeen

22 november 2013

Meer duurzame energie voor FrieslandCampina Borculo

Meer duurzame energie voor FrieslandCampina Borculo

FrieslandCampina kiest bij de nieuwbouw op de productielocatie in Borculo voor energie uit biomassa. Daarmee zet de onderneming een nieuwe stap op weg naar klimaatneutrale groei. Door middel van een geheel nieuwe techniek met verhitting zonder zuurstof (pyrolyse) wordt een olie gewonnen uit duurzame biomassa met een zeer geringe CO2-uitstoot. FrieslandCampina gaat deze energie exclusief afnemen voor de gehele productielocatie in Borculo.
In de doorlopende zoektocht naar mogelijkheden voor duurzame producten en diensten voor de onderneming, heeft het FrieslandCampina Utilities inkoopteam in samenwerking met FrieslandCampina Borculo deze duurzame innovatie binnengehaald en het contract gerealiseerd. De SDE+-regeling van Agentschap NL heeft daarbij een belangrijke rol gespeeld.
Met de ondertekening van dit contract is tevens het fundament gelegd voor de bouw van de fabriek waar de fabrikant Empyro de duurzame pyrolyse-olie gaat produceren. FrieslandCampina zal gedurende twaalf jaar pyrolyse-olie afnemen voor het produceren van stoom voor de productie van melkpoeder. Door het gebruik van deze brandstof wordt de directe CO2-uitstoot voor de gehele locatie Borculo – een van de grotere productielocaties van de onderneming – met circa 15 procent verlaagd. Hierdoor ontstaat een aanzienlijke besparing op fossiele brandstof (10 miljoen m³ aardgas en 16.000 ton CO2-reductie, vergelijkbaar met de CO2-uitstoot van bijna 2.000 huishoudens op jaarbasis in Nederland).
Bron.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook