Algemeen

27 november 2013

Tweede informatie avond BerkellandEnergie in Ruurlo

Tweede informatie avond BerkellandEnergie in Ruurlo

Na de succesvolle 1e informatieavond in Eibergen (75 bezoekers, 30 nieuwe aanmeldingen, 7 nieuwe actieve vrijwilligers; zie voor een verslag van die avond ook onze website www.berkellandenergie.nl), organiseert BerkellandEnergie op 12 december in Ruurlo haar 2e informatieavond.  De eerste avond was voor de initiatiefgroep belangrijk om af te tasten of er voldoende achterban en belangstelling in Berkelland is voor een lokale energiecoöperatie. Nu dit op de eerste avond duidelijk is geworden willen we ook verder in gesprek met inwoners.  In de loop van 2014 hopen we dan met de inzet en ideeën van voldoende vrijwilligers en deskundigen tot een goed inhoudelijk product voor onze leden te komen. Daar gaan we zo snel mogelijk aan werken.
Om het initiatief verder goed vorm te geven is vorige week vrijdag bij notaris Kraayenhof de oprichtingsakte ondertekend. Het eerste bestuur bestaat uit voorzitter Paul Knuvers, secretaris Bertus Hesselink en penningmeester Remco Janssen. De notaris heeft hieraan belangeloos meegewerkt! De keuze voor een coöperatie maakt lidmaatschap voor burgers, organisaties en bedrijven mogelijk. Leden hebben inspraak in het te voeren beleid en inzicht in de financiën. Op 12 december kunt u zich ook aanmelden als lid.
Ook op 12 december heeft BerkellandEnergie een aantrekkelijk programma. Iedereen uit Ruurlo en omgeving is van harte welkom op deze bijeenkomst. In het programma komt informatie aan bod over BerkellandEnergie zelf, over het beleid van de gemeente Berkelland, over AGEM (Achterhoekse Groene Energie Maatschappij), en over lokale energiecoöperaties in Gelderland.
Het programma op deze avond is in de Luifel, Dorpsstraat 11 te Ruurlo en begint om 19.30:
1. Opening en welkomstwoord.
2. Informatie door BerkellandEnergie over energiegebruik in onze gemeente, besparingsmogelijkheden, kansen voor opwekking groene energie.
3. Marcel Meijer, ambtenaar bij de gemeente, vertelt over het gemeentelijke beleid.
4. Maarten Visschers, beleidsmedewerker voor lokale energiecoöperaties bij de GNMF (Gelderse Natuur en Milieu Federatie), vertelt over voorbeelden van andere lokale projecten in Gelderland.
5. Guus Ydema, directeur AGEM, vertelt over AGEM en haar betekenis en rol in de Achterhoek.
6. Gesprek met bezoekers over hun vragen, wensen, ideeën m.b.t. duurzaamheid en duurzame energie.
7. Sluiting ongeveer 21.30/22.00
Deze avond is mede mogelijk dankzij financiering door de Rabobank. Info: Paul Knuvers 0545 274298 of  info@berkellandenergie.nl

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook