Algemeen

28 november 2013

Hoornbloazen, Kniepertjes en kroamschudd’n in Gelster

Hoornbloazen, Kniepertjes en kroamschudd’n in Gelster

In het Achterhoekse Gelselaar wordt  geblazen op de midwinterhoorn. Een gebruik, dat al eeuwenlang plaatsvindt van Eerste Advent tot en met Driekoningen. Bij Erve Brooks houdt men deze traditie in ere. In de museumboerderij wordt op ouderwetse wijze ‘kniepertjes’ gebakken in het open vuur.
Het hoornbloazen en kniepertjes bakken is op de volgende zondagen: 1, 8, 15, 22, 29 december en 5 januari 14.00 tot 16.00 uur. En op zaterdag 14, 21, 28 december en zaterdag 4 januari hoornbloazen en kniepertjes bakken van 12.00 tot 16.00 uur.
Beide kerstdagen geopend vanaf 10.00. Zoals elk jaar is er het traditionele stamppotten buffet. Nieuw dit jaar is een brunch in kerstsfeer.  Voor meer informatie en prijzen over de buffetten kunt u kijken op www.erve-brooks.nl.  In de ” Schure” kunt u een heerlijke pannenkoek eten. De museumboerderij is de gehele dag geopend voor bezichtiging , een kopje koffie of een lekkere lunch. Ook kunt u hier de museumbrunch reserveren op beide dagen.
Tweede kerstdag speelt Toneelvereniging “ De Eendracht”  uit Gelselaar wederom het ludieke Kerstspel: “Kroamschudd’n in Mariaporochie”. 
Vanaf 11.00 uur doorlopende voorstellingen.
Zondag 5 januari (met driekoningen) wordt traditioneel ‘het Afbloazen’ gehouden. Op deze middag blazen de hoornbloazers van Diepenheim-Goor voor de laatste maal van het seizoen. Ook komen de boerendansers langs voor een optreden. De toegang voor deze middag is gratis, aanvang 14.00 uur.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook