Algemeen

29 november 2013

Plan: Beleef de Berkel

Plan: Beleef de Berkel

De laatste jaren is er in Borculo flink geïnvesteerd door bijvoorbeeld het centrum van Borculo opnieuw in te richten voor de Oude Berkel. Een onderdeel hiervan zijn de nieuwe bruggen, 100 extra parkeerplekken bij het gemeentehuis, het Berkelpark en aanpassingen aan de Veemarkt.
Mede door de bruggen is de Oude Berkel bevaarbaar van de Stenen Tafel tot de rondweg. (Hambroek).
In het nieuwe plan van Beleef de Berkel wordt meer de nadruk gelegd tot het komen bij het Hambroek vanaf het centrum. Mede doordat er onderzoek wordt gedaan naar een Vlinderdome met vakantiepark nabij de Berkel is het belangrijk dat dit gebied wordt verbonden met het centrum.
beleef_de_berkel_2
De eerste schets is nabij woonwijk het Hambroek. De groene strook geeft het toekomstige wandel- en fietspad aan. Op dit moment is het enkel een wandelpad. Ook onderdeel van het plan is een nieuwe ophaalbrug, voor meer informatie klik HIER. De bovenste ster geeft een nieuwe aanlegsteiger weer en de onderste geeft de nieuwe ophaalbrug weer, zie hieronder een afbeelding.
overborculo_nieuwe_ophaalbrug_berkel
De nieuwe ophaalbrug. Meer informatie klik HIER.
beleef_de_berkel_1
Deze schets geeft de route weer van het centrum naar het Hambroek. Op dit moment is er geen verbinding tussen deze twee gebieden. Door het aanbrengen van een fiets- en wandelpad wordt dit beter bereikbaar.
beleef_de_berkel_3-2
Fiets- en wandelpad.
beleef_de_berkel_3-1
Fiets- en wandelpad nabij de Washuisbrug.
Bron foto’s: Gemeente Berkelland.
Bron tekst: OverBorculo.nl

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook