Algemeen

2 december 2013

12.5 jaar Paramedisch centrum de Componist

12.5 jaar Paramedisch centrum de Componist

Zondag 1 december 2013 is het precies 12 ½ jaar geleden dat Hans Naphausen,  Edwin Textor en Ans Naphausen-Siebelder de fysiotherapiepraktijk  van Gerdien Rutbeek ( voorheen mevr. Plooij ) hebben overgenomen.
In de beginjaren  werd gewerkt vanuit een noodgebouw: eerst  aan de Beethovenstraat  , later op het Elbrink. Bij oplevering van het nieuwe praktijkpand aan de Beethovenstraat ( mei 2005) kon er gewerkt gaan worden vanuit  een modern ingerichte praktijk  met meerdere  behandelkamers en een ruime , goed uitgeruste oefenzaal.  De praktijk onderging tevens een naamsverandering:  paramedisch centrum de Componist, praktijk voor fysio- en manuele therapie en Chinese geneeskunde.
Wat begon als een kleine praktijk met ruimte voor  1 fulltimebaan, groeide uit  tot een florerend bedrijf  met 4 fulltime en 4 parttime therapeuten.  In 2004 kwam Martin Textor de maatschap versterken en in 2011 John Eekelder.  Naast de genoemde maten maken Bert Nijman, Josien ter Doest en Ellen Klein Holkenborg deel uit van het team.                                                                                                                                                                                   Door de brede bezetting  en het voortdurend volgen van na- en bij-scholingen heeft de praktijk vele  specialisaties in huis, zowel op het gebied van fysiotherapie/manuele therapie als ook op het gebied van Chinese geneeskunde ( acupunctuur en chinese kruiden).
Een greep uit het totale aanbod:
–          specialistische interventies op het gebied van bv  nek/schouderklachten,  rugklachten ,  heup/knieklachten, etc
–          specifieke bewegingsgroepen  bij oa COPD,  CVA  en hartfalen
–          (sport)revalidatie na diverse blessures en/of operaties
–          ontspanningsvormen en lichaamsbewustwording
–          podologische fysiotherapie met zo nodig  aanpassingen van schoeisel, bv  dmv een hakje of zooltje
–          begeleiding van fitnessgroepen
–          taping-technieken
–          dry needling
 
en natuurlijk het ‘paradepaardje’:
–          aanvulling van diagnostiek dmv ECHO-onderzoek, waarmee een duidelijk onderscheid bereikt wordt ten opzichte van de andere praktijken in Borculo en directe omgeving.
Er bestaat een nauwe samenwerking met diverse specialisten in de regio en mede dankzij de goede contacten met regionale sportverenigingen weten ook vele sporters de weg naar de praktijk te vinden.
Voortdurend wordt gestreefd  naar de meest optimale behandelvormen. Naast scholing vraagt dat regelmatig om nieuwe investeringen, zowel in de praktijkopzet als ook in de aanschaf van apparatuur.  De nieuwste investering in de praktijk is een verbeterd  echoapparaat:  naast een bijzonder goede beeldkwaliteit biedt dit apparaat  de mogelijkheid tot een ‘doppler-onderzoek ’,  waardoor de (herstel)fase waarin een aandoening zich bevindt, beter gevolgd kan worden.
Vanuit de behoefte  om sportblessures sneller te zien en doelmatiger te kunnen begeleiden, wordt vanaf  januari gestart met een (sport)blessure – spreekuur.  De diverse (sport) verenigingen worden eind november/ begin december geïnformeerd en benaderd,  en via affiches wordt de aandacht van de sporter  bereikt.
Voor 2014 is de praktijk opnieuw een contractering aangegaan met de zorgverzekeraars  . Dat betekent dat  fysiotherapieverzekerden de behandeling  vergoed krijgen. Het aantal te vergoeden behandelingen hangt af van de aandoening en de afgesloten (aanvullende) zorgpolis.
In de eerste week van december wordt aandacht geschonken aan het 12 ½ jarig jubileum en krijgen patiënten/bezoekers  een kleine attentie mee naar huis.
En misschien dat in de toekomst de wens van een eigen pand met een eigen uitstraling nog eens in vervulling kan gaan ??

Advertentie:

Booking.com

Lees ook