Algemeen

3 december 2013

Alzheimer Café Berkelland

Alzheimer Café Berkelland

Dinsdagavond 10 december a.s. wordt het Alzheimer Café Berkelland gehouden. Het Alzheimer Café vindt plaats in het Grand café  van het woonzorgcentrum Careaz J.W.Andriessen, Koppeldijk 40 in Borculo. Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom. Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. De toegang is gratis zo ook de koffie en de thee. Voor consumpties wordt een bescheiden bijdrage gevraagd. Aanmelding vooraf is niet nodig. Het thema is  : “ De documentaire Mist.”
Mist is een documentaire over een echtpaar dat al vroeg in hun leven te maken krijgt met de ziekte van Alzheimer en deze documentaire willen we U graag laten zien. Programmamaker Karin Hillebrand volgt het stel uit het Limburgse Valkenburg bijna 5 jaar lang na de diagnose. Ze legt pijnlijk helder vast hoe de mist in Lou’s hoofd dikker wordt en hoe Wilma steeds meer van haar oorspronkelijke echtgenoot moet missen.
De vijftiger Lou Prevoo uit Valkenburg leek overspannen, had wat vage klachten en zat niet lekker in zijn vel. De diagnose Alzheimer was een grote schok voor hem en zijn vrouw Wilma. Dementie lijkt bij ouderen te horen;dat je de ziekte ook kunt krijgen als je nog werkt en een druk sociaal leven hebt, was voor hen een onaangename verrassing. Omdat Wilma en Lou zich realiseerden hoe ingewikkeld hun leven zou worden- en hoeveel anderen daarvan zouden kunnen leren-lieten ze een camera toe in hun leven.
De film laat zien hoe Alzheimer een steeds grotere schade aanricht in het hoofd van de patiënt en hoe Lou gedurende dit proces verandert. Hij verliest in die vijf jaar de grip op zijn gedachten en op zijn leven en uiteindelijk ook de controle over zijn lichaam.
Na de pauze is er gelegenheid om vragen te stellen n.a.v. de documentaire maar ook andere vragen die u bezig houden. U bent van harte welkom.
Wat gebeurt er? Elke tweede dinsdag  van de maand vindt er een Alzheimercafé plaats in Berkelland. Het Alzheimercafé Berkelland is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De gasten praten met elkaar over de dingen die ze meemaken, over dementie en over mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. Dit gebeurt allemaal in een gemoedelijke sfeer.
Zie voor meer informatie  de website:www.alzheimer-nederland.nl/achterhoek of bel met de Alzheimer telefoon van Alzheimer Nederland afdeling Achterhoek : 06- 13514411. Het Alzheimercafé Berkelland is bedoeld voor mensen uit de gemeente Berkelland e.o. en wordt georganiseerd door Alzheimer-Nederland Afdeling Achterhoek, Sensire, Livio, Careaz en Stichting Zorgcombinatie Marga Klompe en GGNet

Advertentie:

Booking.com

Lees ook