Algemeen

3 december 2013

Midwintermiddag op de Lebbenbrugge

Midwintermiddag op de Lebbenbrugge

Op zondag 15 december a.s. wordt er van 13.00 tot 16.30 in en om het boerderijmuseum De Lebbenbrugge, Lebbenbruggedijk 25 te Borculo een midwintermiddag gehouden.
Bezitters van een midwinterhoorn kunnen hun instrument meebrengen en hun klanken boven de oude waterput ten gehore brengen. Midwinterhoornspecialist Gerrit Hazewinkel is aanwezig om eventuele problemen van blazers en makers te helpen oplossen.
Het fagotkwartet zorgt voor de muzikale omlijsting met o.a. melodieën in de kerstsfeer. Ook op de deel is er muziek.
Verder worden er oliebollen, nieuwjaarsrolletjes en Oudhollandse wafels gebakken en in de houtgestookte bakoven op het terrein van De Lebbenbrugge worden o.a. kerststollen gebakken.
Henk Klein Nijenhuis en Conny van Woudenberg geven weefdemonstraties op het pas gerestaureerde weefgetouw uit 1687, en er wordt gequilt. Appie Lensink maakt manden
Er wordt een kerstboom versierd en er is te zien hoe je kerststukjes, kaarsen en vogeltaarten kunt maken en kerstkaarten kunt knippen. Veel van deze producten zijn dan ook te koop.
Samen met vuurkorven, waxinelichtjes, een glaasje Glühwein, een bordje snert of een beker chocolademelk zijn er dus genoeg ingrediënten om een gezellige middag te beleven.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook