Sport

8 december 2013

DEO-loop klaar voor de start

DEO-loop klaar voor de start

Op zaterdag 21 december vindt wederom de jaarlijkse DEO-loop plaats. Start en finish van de 33ste editie van de DEO-loop zijn bij het sportcomplex van voetbalvereniging DEO aan de Platvoetsdijk te Borculo.
Voor elk wat wils
Net als andere jaren hebben deelnemers nu ook weer een ruime keus aan te lopen afstanden. Zo kan op 21 december gekozen worden voor de afstanden 2,1, 5,1, 10,3 en 14,1 km. De start van de 2,1 km is om 13.00, de overige afstanden starten om 13.30. Het parcours is hetzelfde als voorgaande jaren en leidt nu weer de lopers over verharde en onverharde wegen door het bosrijke gebied van de Dijkhoek. Wat goed is, moet je niet veranderen, beaamt ook Bas Dibbelink namens de organisatie: ‘Eigenlijk is de opzet weinig veranderd ten opzichte van vorig jaar. Zo ontvangen alle deelnemers na afloop een kleine attentie en worden de snelle lopers die een parcoursrecord neerzetten weer beloond met een prijs. En natuurlijk kunnen de lopers na de finish op temperatuur komen met warme bouillon’.
Groei in deelname
De organisatoren hopen dit jaar de stijgende lijn qua deelname verder door te zetten. Met name op de korte afstanden wordt meer deelname verwacht, mede ook door deelname van DEO-jeugdleden. De jeugdafdeling van gastheer voetbalvereniging DEO groeit namelijk de laatste jaren sterk. Ook profiteert de loop van het groeiend aantal recreatieve hardlopers. De landelijke trend waarbij vooral het aantal vrouwelijke hardlopers toeneemt, is ook zichtbaar bij de DEO-loop. Bas Dibbelink: ‘We hebben qua deelname altijd een mooie mix van lopers. Naast leden van de voetbalclub doen er veel beginnende en recreatieve lopers mee. Maar ook getrainde lopers die lid zijn atletiekverenigingen of loopgroepen weten de weg naar de Dijkhoek goed te vinden’.
Inzet van social media
Deelnemers die niet in de rij willen staan voor de inschrijving kunnen zich sinds een aantal jaren vooraf inschrijven, zie de website www.vvdeo.nl. Ook hier wordt steeds meer gebruik van gemaakt. Volgens Bas Dibbelink heeft dit mede te maken met de steeds betere inzet van social media. Naast dat alle oud-deelnemers jaarlijks per mail weer worden uitgenodigd voor deelname wordt de DEO-loop dit jaar ook actief gepromoot als event op facebook. Dit heeft al veel positieve reacties en toezeggingen opgeleverd. ‘Via facebook is het mogelijk om een grotere groep geïnteresseerden te bereiken. Men kan telkens bekenden attenderen op de DEO-loop waardoor het zich steeds meer uitbreidt en de DEO-loop steeds likes krijgt. Hier gaan we de komende jaren zeker nog meer en beter gebruik van maken’, aldus Bas Dibbelink.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook