Algemeen

10 december 2013

Borculo’s Mannenkoor geeft Kerstconcerten in nieuw kozakkenpak

Borculo’s Mannenkoor geeft Kerstconcerten in nieuw kozakkenpak

Op dinsdag 17-12-2013 en zondag 22-12-2013 zal het BMK kerstconcerten geven in resp. de R.K. Kerk Willibrordus in Ruurlo, aanvang 20.00 uur, en de R.K. Kerk O.L.V. ten Hemelopneming in Borculo, aanvang 16.00 uur. Toegang: vrije gift.
\Het Borculo’s Mannenkoor(BMK) telt 48 leden en werd opgericht in 1984. In de loop der jaren heeft het koor veel van zich laten horen bij optredens ter gelegenheid van o.a. koffie-, lustrum-, kerst en nieuwjaarsconcerten. Ook in het buitenland, vooral in Duitsland, geeft het koor acte de présence.
Elk jaar verzorgen wij een buitenlandse reis en een optreden aldaar.
Het repertoire omvat een groot aantal verschillende muziekstromingen, zoals geestelijke en klassieke muziek, opera-en operetteliederen, musical en barbershop-, volksliederen. In de laatste jaren maakten met name Slavische liederen een steeds groter deel uit van het repertoire, waarbij dan onze zwarte smoking wordt omgeruild voor een kozakkenkostuum.
Maar ook het moderne koorrepertoire wordt steeds meer gezongen.
De dirigent van het BMK is de bulgaar Christo Guenov en leidt sinds 2006 ons mannenkoor. Christo volgde vanaf zijn 5e jaar pianolessen en zijn eerste solo recital werd door hem gegeven op zijn 6e jaar. Hij studeerde af op het conservatorium in Bulgarije en deed h.e.e.a. nog eens “dunnetjes “over op het conservatorium in Enschede. Klassieke piano was zijn afstudeer thema met daarnaast koorscholing als bijvak.
In Vreden (Duitsland ) hebben wij  meegezongen in verband met het 100 jarig bestaan van het koor uit Vreden. Diverse koren uit onze omgeving en Duitsland waren aanwezig, echter in alle bescheidenheid,
met respect voor de collegakoren, staken wij met kop en schouders boven de andere koren uit, dit als mededeling van de organisatie uit Duitsland. Met deze complimenten en ook al het enorme succes in 2009, toen het BMK zijn 25 jarig jubileum vierde in de grote kerk te Lochem, in samenzang met niemand minder dan Ernst Daniël Smid, geeft ons alle vertrouwen in de toekomst.!
Het BMK zal optreden in de nieuwe Kozakkenpakken gesponsord door de Rabobank Graafschap-Noord. Het een en ander betekent echter niet dat het BMK uitsluitend slavische liederen zal zingen. Het volledige repertoire komt aan de orde.
U wordt ontvangen onder het stemmige geluid van een aantal midwinterhoorns uit Geesteren. Dit geluid draagt ver en zal daarom veel mensen bereiken. Van de midwinterhoorn is o.a. bekend dat hij in onze streek gebruikt werd om smokkelaars te waarschuwen voor de politie. In dit geval zijn het de uitnodigende klanken om deel te nemen aan een prachtige Kerstviering.  Na afloop ” bloazen ” zij U de Kerstsfeer in !
Wij wensen U een fantastisch concert toe ! Meld U aan bij een geweldig koor en geniet van het samen zijn.!
Frans Mulder (PR) M 06-44940712

Advertentie:

Booking.com

Lees ook