Algemeen

10 december 2013

Toneelvereniging De Eendracht brengt ludiek kerstspel

Toneelvereniging De Eendracht brengt ludiek kerstspel

Gelselaar – Op speciaal verzoek gaat Toneelvereniging “De Eendracht” uit Gelselaar dit jaar weer het Kerstverhaal uitbeelden. De toneelvereniging brengt niet de traditionele versie, maar “Kroamschudd’n in Mariaparochie”. Tweede Kerstdag kan men tussen 11.00 – 17.00 uur bij Erve Brooks meerdere malen genieten van dit spel, gebracht door ruim 20 toneelspelers en een speciaal voor de gelegenheid geformeerde live band.
In 2007 heeft de toneelvereniging toestemming gekregen om het bekende animatiefilmpje van Herman Finkers om te zetten naar een “gewoon” toneelstuk. Het verhaal is helemaal intact gelaten. Wie het filmpje kent, herkent meteen de attributen en situaties.
Eind vorig jaar kwam vanuit Hengelo Gld het verzoek om daar dit jaar op 13 december tijdens het pleinenfeest  “Kroamschudd’n in Mariaparochie” op te voeren. Dit verzoek werd door de spelers met veel enthousiasme ontvangen. Daarom heeft het bestuur van de toneelvereniging ook bij Erve Brooks en bij de ondernemersvereniging in Mariaparochie gemeld dat men dit kerstspel weer zou gaan instuderen. Dat heeft er in geresulteerd dat op 22 december wordt opgetreden bij Partycentrum Tibbe in Mariaparochie en op 26 december bij Erve Brooks in Gelselaar. De toegang is gratis. Een vrije gift na afloop is welkom
Foto: Guido Bogert

Advertentie:

Booking.com

Lees ook