Algemeen

13 december 2013

Ervaarjebaan van start voor jonge afgestudeerden

Ervaarjebaan van start voor jonge afgestudeerden

Afgestudeerde  jongeren tot en met 26 jaar kunnen sinds twee weken solliciteren op werkervaringsplaatsen bij Achterhoekse werkgevers op www.ervaarjebaan.nu. Het project heeft tot doel om de Achterhoekse arbeidsmarkt nu en in de toekomst sterk te houden. Ervaarjebaan richt zich  allereerst op jonge afgestudeerden, maar zal zich in de toekomst ook sterk maken voor 55-plussers. Het project is een samenwerking tussen het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Regio Achterhoek.
Waarom het project Ervaarjebaan in de Achterhoek?
Ervaarjebaan is opgezet om de toekomstige krimp van de Achterhoekse arbeidsmarkt door de vergrijzing op te vangen. Straks heeft de regio iedereen nodig om het werk te verzetten. Ervaarjebaan probeert om de kennis en kunde van zowel jongeren t/m 26 jaar als 55-plussers voor de Achterhoek te behouden.
Leren staat voorop
Tijdens een periode van zes maanden leren en werken de jongeren 32 uur per week. Leren staat voorop. De werkgever begeleidt de jongere daarom bij het werk en het ontwikkelen van de competenties waaraan hij/zij wil werken. De jongere werkt bijvoorbeeld mee aan projecten, schrijft een advies of organiseert een activiteit. Hiervoor ontvangt hij/zij een vergoeding van 500 euro netto per maand. De verwachting is dat de werkervaringsplaats het makkelijker maakt een echte baan te vinden.
Ervaarjebaan gestart tijdens Talententuin
Tijdens de Talententuin van twee weken geleden is Ervaarjebaan officieel gestart. Afgestudeerde jongeren t/m 26 jaar kunnen solliciteren op een ervaringsbaan op mbo-, hbo- of universitair niveau bij Achterhoekse werkgevers op www.ervaarjebaan.nu. Ze kunnen ook zelf een Achterhoekse werkgever benaderen voor een ervaringsbaan. In januari gaan de eerste jongeren aan de slag. Werkgevers die interesse hebben, kunnen via de site contact opnemen.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook