Algemeen

14 december 2013

Midwinterwandeling in Geesteren op Tweede Kerstdag

Midwinterwandeling in Geesteren op Tweede Kerstdag

De Midwinterhoornblaozers Geesteren organiseren ook dit jaar hun midwinterwandeltocht. Evenals voorgaande jaren wordt de tocht gehouden op de Tweede Kerstdag. Er is een prachtige, nieuwe route uitgezet over de essen die rond het dorp Geesteren liggen. Ook de eeuwenoude kerkenpaden zijn in de ongeveer 9 kilometer lange route opgenomen.
De Midwinterhoornblaozers laten hun melancholieke tonen op afwisselende, markante plaatsen langs de route en op de pauzeplaatsen uit hun hoorns klinken. Ook zijn de blaozers altijd bereid uitleg te geven over de eeuwenoude traditie van het midwinterhoornblazen. Bij helder vriezend weer kunt u gedurende de gehele tocht de tonen van de hoorns horen.
Onderweg zijn er twee pauzeplaatsen waar de inwendige mens niet wordt vergeten. Een pauze is bij de Busker en de andere is in de korenmolen “de Ster”.
Op Tweede Kerstdag kan vanaf 12.30 uur gestart worden bij het voormalige armenhuis/diakoniehuis, tegenwoordig verenigingsgebouw de Staove, aan het Kerkplein midden in het dorp Geesteren.
Deelname aan de Midwinterwandeling kost 4 euro per volwassene en 2 euro per kind. De prijs is inclusief een kop snert en een portie poffertjes bij de pauzeplaatsen en een Glühwein of warme appelsap na afloop bij de Staove. De kaarten zijn te koop aan de start bij de Staove. Een deel van de opbrengst van de wandeling schenkt de organisatie aan de Voedselbank Berkelland.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook