Algemeen

18 december 2013

RGV neemt 5 recreatieplassen in Achterhoek en Liemers over

RGV neemt 5 recreatieplassen in Achterhoek en Liemers over

Op 16 december hebben de gemeenten Aalten, Berkelland, Montferland en Winterswijk een ontwikkelconvenant getekend voor de RGV recreatiegebieden in de Achterhoek en Liemers. Het gaat om de recreatiegebieden Hambroekplas bij Borculo, ’t Hilgelo bij Winterswijk, De Nevelhorst bij Didam, de Slingeplas bij Bredevoort en Stroombroek bij Braamt. De gemeenten geven RGV de ruimte om een deel van de recreatiegebieden te ontwikkelen middels het convenant.
RGV is in oktober 2013 gefuseerd met de recreatiegebieden in de Achterhoek en Liemers waardoor RGV Holding nu in totaal uit 20 dagrecreatiegebieden bestaat. Op 2 december is de fusie formeel bekrachtigd en wordt de vennootschap uitgebreid naar totaal 20 dagrecreatiegebieden. RGV Holding exploiteert al 15 recreatiegebieden. De 5 gebieden in de Achterhoek en Liemers zijn hier nu aan toegevoegd. De continuïteit van de recreatiegebieden in de Achterhoek en Liemers is hiermee gewaarborgd. Begin oktober had de algemene vergadering van aandeelhouders van RGV al een positief besluit genomen ten aanzien van de fusie met het Recreatieschap Achterhoek-Liemers. In september nam het bestuur van het Recreatieschap Achterhoek-Liemers hierover al een positief besluit.
Voorwaarde van RGV om de fusie te laten slagen, is ruimte om een deel van de recreatiegebieden te herontwikkelen en te voorzien van nieuwe attracties op het gebied van de vrijetijdsinvulling. Dit betekent dat er ruimte moet zijn voor seizoensverlengende activiteiten en evenementen. Alleen dan kunnen de recreatiegebieden rendabel worden gemaakt en ook in de toekomst duurzaam worden onderhouden. Op de 15 recreatiegebieden van RGV hebben de laatste jaren ook veel ontwikkelingen plaatsgevonden. Er vinden bijvoorbeeld meerdere keren per jaar grootschalige publieksevenementen plaats en er zijn seizoensverlengende activiteiten zoals shortgolf, waterskiën, wellness, outdoor en watersport.
bron: RGV, 17/12/13

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook