Algemeen

20 december 2013

Lichtjesroute Daltonschool Sint Joris groot succes

Lichtjesroute Daltonschool Sint Joris groot succes

De leerlingen van Daltonschool Sint Joris in Borculo hebben dit jaar op een bijzondere wijze kerstmis gevierd. De kerstwerkgroep had een lichtjesroute uitgezet door het gemeentepark en een deel van het centrum van Borculo.
Na een heerlijk gezamenlijk kerstdiner, waarvoor de ouders van de kinderen zelfgemaakte hapjes hadden meegebracht, kregen de kinderen allemaal een lichtstokje met een eigengemaakte lampion. Samen met hun ouders, broertjes, zusjes, opa’s , oma’s en andere belangstellenden liepen de kinderen vervolgens de lichtjesroute die via pijlen was uitgezet en die uiteindelijk zou eindigen bij de kerststal.
De route begon aan de Hoflaan en vandaar ging het richting gemeentepark. Daar stonden midwinterhoornblazers klaar om iedereen welkom te heten. Achter de kantine van het gemeentehuis was een herberg ingericht waar iedereen kon genieten van een kopje koffie, thee en zelfs de glühwein ontbrak niet. Voor de kinderen was er warme chocolademelk. Een kinderkoortje maakte de kerstsfeer compleet.
Daarna werd de tocht voortgezet en wees een groep herders iedereen de weg richting het centrum van Borculo. Daar stonden engelen klaar die vertelden dat er in de stad een kindje geboren was in een stal en dat er zelfs al drie koningen onderweg waren om het kindje te bezoeken.
De lichtjesroute eindigde bij de stal op het schoolplein waar iedereen op kraamvisite kon gaan bij kindje Jezus. Juf Ilona vertolkte de rol van Maria en haar 4 maanden oude dochtertje Amelie lag heerlijk in haar armen te slapen.
Het was een bijzondere avond waarbij Daltonschool Sint Joris haar leerlingen op een sfeervolle wijze heeft betrokken bij het kerstverhaal.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook