Home » Algemeen » Gemeente Berkelland wil carbidschieten aanpakken
Algemeen
Featured

2 januari 2014

Gemeente Berkelland wil carbidschieten aanpakken

Gemeente Berkelland wil carbidschieten aanpakken

BORCULO / BERKELLAND – De gemeente Berkelland wil het carbidschieten aan banden leggen. Dit maakte burgemeester Hein Bloemen bekend na aanleiding van klachten over het lawaai, trillende ramen en angstige dieren.

Bloemen gaat bekijken of er een beperking kan komen op het aantal diameters van de carbid bussen/ kanonnen.

“Onze APV is een van de mildste van Nederland als het om carbid schieten gaat, ik denk dat we er toch maar eens serieus naar moeten kijken, het moet natuurlijk wel allemaal veilig blijven, er moet iets in komen over de maximale inhoud van de bussen. Een gewone melkbus is geen probleem, maar de kanonnen die ik gezien heb zijn levensgevaarlijk.”

De gemeenteraad van Berkelland zal uiteindelijk beslissen of er inderdaad een limiet wordt gesteld aan de omvang van de ‘melkbussen’.

Bron: www.berkellandfm.nl

Advertentie:

Booking.com

Lees ook

  • 30 november 2022

    BORCULO – Op woensdag 30 november 2022 brengt zangeres en liedjesschrijfster Brenda Bee ‘De Kerstman Met Pensioen’ uit. De release van de vrolijke

  • 22 november 2022

    BORCULO – Afgelopen weekend stond Borculo in het teken van het Beleef Borculo Sint Nicolaasstad. Een Sinterklaasweekend om nooit te vergeten.

  • 22 november 2022

    BORCULO – Hardloopliefhebbers in Berkelland hebben al vele jaren de keuze uit een mooi aanbod van hardloopwedstrijden dichtbij huis. Drie daarvan bundelen nu

Booking.com