Algemeen
Sport

6 januari 2014

Meisjes Gemini naar halve finales NOJK

Het meisjesteam van volleybalvereniging Kerkemeijer Gemini heeft in sporthal Veldwijk in Hengelo(O) de halve finales van de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen bij het Circulatie Mini Volleybal (CMV) bereikt. Een prachtige prestatie van de meisjes. In de eerste wedstrijd tegen Tornado Geesteren liep het vanaf het begin heel goed. Met goede aanvallen en door fanatiek verdedigen werd het 25-10. De 2e set bracht iets meer spanning. Aan het eind van de set moest er nog een kleine achterstand worden weggewerkt, maar dat lukte met 25-23. In de 2e wedstrijd tegen Springendal Set-Up ’65 uit Ootmarsum werden beide sets verloren met 22-25. Ondanks wederom goed spel kwamen de meisjes aan het eind toch net heel iets te kort. Het resultaat van de 3e wedstrijd tegen Saasveldia uit Saasveld zou bepalen hoe het team in de poule zou eindigen. Gezien de resultaten van de andere wedstrijden zou men bij winst in elk geval gedeeld eerste worden. En die winst kwam er. De 1e set ging vrij gemakkelijk met 25-17, de 2e set moest er heel hard worden geknokt om de opgebouwde kleine voorsprong te behouden. Uiteindelijk werd de set gewonnen met 25-23. Van de andere wedstrijd werd nog net het einde meegemaakt en daar zagen de meisjes dat de medekandidaat voor de poulewinst de 2e set verloor. Daardoor werd het team poulewinnaar en plaatste het zich voor de halve finales. Dit resultaat werd door de meisjes en de aanhang op de tribune met luid gejuich ontvangen. Ook kreeg het team voor hun spel menig compliment van andere teams en toeschouwers. De halve finales worden gespeeld op zaterdag 8 februari. Waar is nog niet bekend, maar zeker is dat de meisjes ook daar voor een goed resultaat zullen gaan.