Algemeen

14 januari 2014

Oecumenische dienst in de RK Kerk te Borculo

Oecumenische dienst in de RK Kerk te Borculo

De Raad van Kerken sluit de Week van Gebed af met een oecumenische dienst op zondag 26 januari in de Parochiekerk: Onze Lieve Vrouw  Tenhemelopneming, Steenstraat 26, Borculo. Het thema van de Week van Gebed is: “Is Christus dan verdeeld?” ontleend aan 1 Korinthe 1 vers 13, waarin Paulus deze vraag zo indringend stelde.

Het thema is ook terug te voeren op de emigratie van Nederlanders die naar Canada gingen. Zij hebben toen onze kerkelijke verdeeldheid geëxporteerd: iedere Nederlandse richting kreeg een Canadese variant. Het was een afspiegeling van de Nederlandse afkomst. Daarom is het zo mooi dat wij ons het thema van de Week van Gebed door de Canadezen hebben laten aanreiken.
Voorgangers in deze dienst zijn ds. Co Janssen en Jeroen Uhl o.p. Zangkoor Stemmig o.l.v. Jan te Plate verleent aan deze dienst zijn medewerking. Het koor en de samenzang wordt op de piano begeleid door Frank Sterenborg.

Na de dienst staat de koffie klaar.

Voor kinderen in de leeftijd van vijf t/m elf jaar is er een kindernevendienst en voor de allerkleinsten is oppas aanwezig.
In de andere kerken in Borculo, Geesteren, Gelselaar en Haarlo is die zondag geen dienst. Iedereen is van harte welkom op zondag 26 januari om 10.00 uur in de RK kerk te Borculo.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook