Algemeen

22 januari 2014

Valentijnsconcert in de Joriskerk te Borculo

Valentijnsconcert in de Joriskerk te Borculo

Zondag 9 februari a.s. om 14.30 uur wordt weer het traditionele Valentijnsconcert in de Joriskerk aan het Muraltplein in Borculo gehouden. De kerk gaat om 14.00 uur open.

Programma
De Stichting Behoud Hervormde Kerk Borculo is er dit jaar ook weer in geslaagd zich te verzekeren van de medewerking van:
–   Het Goors Mannenkoor
–   Zangvereniging Rhumtas uit Beltrum
–   Eelco Schuijl – piano
–  Annemiek Schuijl-Spronk – hobo.

Het Goors Mannenkoor onder leiding van Hans Kienhuis telt 63 leden. Het koor bestaat volgend jaar zeventig jaar en heeft in het verleden deelgenomen aan diverse concoursen waar het vaak de eerste prijs won. Momenteel geeft het koor alleen nog concerten. Hun repertoire is zeer uitgebreid van klassiek tot modern. Voor dit concert heeft het GMK gekozen voor het lichtere genre. Zij zingen o.a. Passing by van Emily Crocker, Can you feel the love tonight van Elton John, When I’m sixty four van Lennon/Mc. Cartney. Het is een genoegen om het GMK te horen zingen.

Zangvereniging Rhumtas uit Beltrum onder leiding van Jeroen Twisk bestaat uit vijfentwintig enthousiaste zangeressen. Het koor heeft een gevarieerd repertoire dat een uitdaging niet uit de weg gaat. In het verleden voerden zij samen met solisten en orkest de Messiah van Händel en het Stabat Mater van Pergolesi uit. Het koor zingt ook graag populaire muziek. Voor dit concert heeft Rhumtas gekozen voor o.a. Pastorale van L. Nijgh/B. de Groot, One van U2, Nothing else matters van Metallica, uit Miss Saigon: Sun and moon. Rhumtas is een enthousiast koor dat hun repertoire met verve brengt.

Eelco Schuijl, piano, en Annemiek Schuijl-Spronk, hobo, zorgen voor het instrumentale intermezzo. Zij spelen delen van Corelli-Barbiorelli’s concerto voor hobo. Zij eindigen met een bekende melodie die u laat wegdromen over Valentijn…..

Gratis toegang
Het concert duurt ongeveer anderhalf uur en er is geen pauze. De toegang is gratis……..maar een bijdrage aan het eind van het concert wordt zeer op prijs gesteld voor de restauratie van de buitenkant van de Joriskerk, het oudste monument van Borculo, dat beeldbepalend voor ons stadje is.

Over de restauratie
De binnenkant van de Joriskerk is in 2008/2009 drastisch gerestaureerd. Sinds 2011 zijn wij met de restauratie van de buitenkant bezig. Dit gebeurt in fasen. In 2016 moet deze restauratie klaar zijn.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook