Algemeen

22 januari 2014

Open huis Bouwmensen Gelderland Oost

Open huis Bouwmensen Gelderland Oost

Er dreigt een tekort aan vakmensen in de bouw. Voor leerlingen met gevoel voor techniek biedt dat toekomstperspectief. Met een gedegen beroepsopleiding heb je grote kans op een mooie baan. Jongeren kunnen zich laten informeren tijdens het open huis bij Bouwmensen Gelderland Oost. Op donderdag 6 en vrijdag 7 februari tussen 14 en 18 uur zijn ze -samen met hun ouders- van harte welkom bij de vestigingen in Doetinchem en Borculo.

De open dagen zijn bedoeld voor leerlingen die overwegen voor bouwtechniek te kiezen. Welke vooropleiding ze hebben gevolgd is niet van belang. Iedereen –van vmbo tot havo- kan terecht. Dat geldt ook voor zij-instromers en vakvreemden. Het open huis geeft een goed beeld hoe het opleidingsbedrijf er in bedrijf uitziet. Tijdens de openstelling wordt er gewoon gewerkt en lesgegeven. Bezoekers krijgen in de werkplaats en de leslokalen een prima indruk hoe het er normaal ook aan toe gaat. Na de ontvangst krijgen belangstellenden een rondleiding van een leerling. Zo worden ze wegwijs gemaakt en is het mogelijk om gerichte vragen te stellen.

De organisatie werkt vanuit de hoofdvestiging in Doetinchem en de nevenvestiging in Borculo voor de gehele Achterhoek en Liemers. Het bedrijf biedt in samenwerking met het Graafschapcollege opleidingen in de bouw (timmeren, metselen, voegen, tegelzetten). Op de locatie in Doetinchem zitten tevens OBD-Timmerindustrie en OBD-Meubel- & Interieurbouw die de opleidingen voor de timmerindustrie en meubel- en interieurbouw aanbieden. Gezien de positieve vooruitzichten kan het opleidingsbedrijf voor het komende schooljaar ongeveer zestig nieuwe leerlingen gebruiken. De bouw-, meubel- en timmerindustrie is dynamisch, uitdagend en minder zwaar en vies dan velen denken. De sector heeft een sterk innovatief karakter. Vernieuwing zie je terug in de opleidingen. Daarbij wordt samenwerking gezocht met de installatiesector, metaal- en schildersbranche. De markt voor renovatie, onderhoud en duurzaam bouwen vraagt allround krachten maar ook gespecialiseerde medewerkers. Daar speelt Bouwmensen Gelderland Oost op in met een gericht aanbod van opleidingen en cursussen.

Meer informatie op www.bouwmensen-gelderlandoost.nl

Advertentie:

Booking.com

Lees ook