Home » Algemeen » Kans op wind, sneeuw en onweer
Algemeen
Featured

25 januari 2014

Kans op wind, sneeuw en onweer

Kans op wind, sneeuw en onweer

Het is bewolkt en vanavond gaat het van het westen uit regenen, de neerslag is buiig van karakter en kan vergezeld gaan van onweer en mogelijk ook hagel. In het noordoosten valt de neerslag in de vorm van sneeuw en dat kan daar zich een sneeuwdek van rond 5 cm vormen. In het land zijn grote temperatuurverschillen met in het noordoosten lichte vorst en in het zuidwesten temperaturen van ruim boven nul. De zuidoostenwind neemt toe tot matig, in de kustgebieden tot (vrij) krachtig, later mogelijk hard. In de avond draait de wind in het hele land, met uitzondering van het noordoosten, naar west tot noordwest en wordt daarbij krachtig, aan zee hard tot stormachtig. Bovendien zijn er dan met name in de westelijke kustprovincies zware windstoten mogelijk van rond 90 km/uur.

Komende nacht wordt het geleidelijk op de meeste plaatsen droog en klaart het op bij een graad of 5. In het noordoosten van het land blijft het echter bewolkt met van tijd tot tijd sneeuw. Daar ligt de temperatuur net onder nul. De west- tot noordwestenwind is aanvankelijk krachtig, aan zee hard tot stormachtig. In de loop van de nacht neemt de wind af naar matig tot vrij krachtig. In het noordoosten van het land blijft de wind oostelijk, zwak tot matig.

Morgenochtend laat de zon zich geregeld zien. In het noordoosten is vrij veel bewolking aanwezig en daar kan dan nog steeds soms lichte (mot)sneeuw voorkomen. In de loop van de dag raakt het overal bewolkt en in de middag bereikt een regengebied het zuidwesten van het land. In de avond breidt de regen zich uit over de rest van het land waarbij in het noorden en oosten ook natte sneeuw kan voorkomen. De middagtemperatuur wordt in een groot deel van het land 6 à 7 graden, maar in het uiterste noordoosten blijft de temperatuur rond het vriespunt liggen. Daar blijft de matige wind de gehele dag zuidoost, elders draait de wind van west naar zuid- tot zuidoost en neemt daarbij in de middag toe naar vrij krachtig, langs de kust naar krachtig of hard.

Bron: KNMI.nl

Advertentie:

Booking.com

Lees ook

  • 8 december 2022

    BORCULO – Onder een klein voorbehoud dat er toch weer coronamaatregelen zouden kunnen komen, durft de Stichting Promotie Borculo het aan om de

  • 6 december 2022

    BORCULO – Vandaag is de verbouwing van de Coop naar de Plus van start gegaan. Om 13.00 uur sloten de deuren van Coop

  • 30 november 2022

    BORCULO – Op woensdag 30 november 2022 brengt zangeres en liedjesschrijfster Brenda Bee ‘De Kerstman Met Pensioen’ uit. De release van de vrolijke

Booking.com