Sport

29 januari 2014

Zware poule indeling voorronde Classic Teams voor Etikon

Zware poule indeling voorronde Classic Teams voor Etikon

Nederlands- en Europeeskampioen, het Haarlose Etikon, moet zich komende weekend in het Zwitserse Zürich proberen te plaatsen voor de eindronde van het Europeeskampioenschap Classic Teams, dat van 11 t.m. 13 april in het Franse Ronchin wordt gehouden.

“We hebben het niet getroffen met de tegenstanders die we in Zürich zullen aantreffen”, aldus captain Dinand Prinsen. “Naast het Zwitsersteam, krijgen we ook te maken met Anag uit Tsjechië met sterke spelers als Faus en Böhm en de derde tegenstander is het sterke Andernos met spelers als Baudoin en De Backer. Het is al met al een sterke poule waarvan je vooraf niet kunt zeggen wie aan het langste eind gaat trekken”.

Zelf gaat hij met zijn vertrouwde selectie naar Zürich. “Door de winst in de laatste wedstrijd afgelopen zaterdag bij Dibo in Deventer, hebben Henri Tilleman, Patrick Niessen en Jean-Paul de Bruijn veel zelfvertrouwen geput, waardoor we ons toch wel een kans toedenken om ons te plaatsen en zodoende de titel te kunnen verdedigen”.

De overige voorronde wedstrijden zijn in het Spaanse Sueca en het Fanse Chartres. De winnaars en twee beste nummers twee plaatsen zich voor de eindronde.

De eerste poulewedstrijden in Zürich beginnen zaterdag om 10:00 uur en de laatste wedstrijden staan gepland voor zondag 13:00 uur.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook