Home » Haarlo » Op 4 februari inloopbijeenkomst over EVZ Berkel traject Haarlo-Borculo
Haarlo
Uncategorized

31 januari 2014

Op 4 februari inloopbijeenkomst over EVZ Berkel traject Haarlo-Borculo

Op 4 februari inloopbijeenkomst over EVZ Berkel traject Haarlo-Borculo

Op 4 februari van 17.00-19.00 uur kunt u zich bij Hotel-restaurant Berkel Palace, Hambroekweg 8 in Borculo laten informeren over de werkzaamheden Ecologische Verbindings Zone Berkel traject Haarlo-Borculo.

Zoals u wellicht weet richt Waterschap Rijn en IJssel de Berkel natuurlijker in. Na een periode van voorbereiding en overleg met allerlei partijen, zoals recreatieschap, gemeente Berkelland, provincie Gelderland, agrariërs en buurtbewoners, heeft het waterschap Rijn en IJssel de besteksuitvoering gegund aan Timmerhuis Weg- en Waterbouw uit Vriezenveen. Binnenkort start de aannemer met de werkzaamheden tussen Haarlo en Borculo. Op dinsdag 4 februari kunt u zich laten informeren over de werkzaamheden tijdens een inloopbijeenkomst.

Wat gaat er gebeuren?

Bij stuw Hoge Brug nabij de Hambroekplas leggen we een vispassage aan. Vissen zwemmen hier straks via een omleiding met cascades (traptreden) langs de stuw. Op het traject langs de Berkel, tussen de Scholtenweg (Haarlo) en de N315 rondom Borculo, richten we ongeveer 3,5 km van de oevers natuurlijker (minder steil) in. Ook leggen we stapsteen aan. Een stapsteen is een poel die in verbinding staat met, in dit geval, de Berkel. Vissen kunnen er paaien en rusten. De nieuwe inrichting is niet alleen goed voor planten, maar het levert ook schoner water op.

Tijdens deze avond kunt u gewoon binnen lopen. Er zijn medewerkers van Timmerhuis Weg- en Waterbouw aanwezig om uw vragen te beantwoorden en de werkzaamheden en planning toe te lichten. Meer informatie over het project vindt u ook op de website van het waterschap.

Mocht u onverhoopt niet aanwezig kunnen zijn op de inloopmiddag en toch vragen en/of opmerkingen hebben dan kunt u contact opnemen met aannemer Timmerhuis (06-12112260)

Bron:gemeenteberkelland.nl

Advertentie:

Booking.com

Lees ook

  • 30 november 2022

    BORCULO – Op woensdag 30 november 2022 brengt zangeres en liedjesschrijfster Brenda Bee ‘De Kerstman Met Pensioen’ uit. De release van de vrolijke

  • 22 november 2022

    BORCULO – Afgelopen weekend stond Borculo in het teken van het Beleef Borculo Sint Nicolaasstad. Een Sinterklaasweekend om nooit te vergeten.

  • 22 november 2022

    BORCULO – Hardloopliefhebbers in Berkelland hebben al vele jaren de keuze uit een mooi aanbod van hardloopwedstrijden dichtbij huis. Drie daarvan bundelen nu

Booking.com