Sport

6 februari 2014

Clubkilometers al weer op record voor TC De Berkelrijders

Clubkilometers al weer op record voor TC De Berkelrijders

Borculo Toerclub De Berkelrijders kan tevreden terugkijken op het afgelopen seizoen. Dit bleek tijdens de jaarlijkse ledenvergadering die gehouden werd op 20 januari jl.

De combinatie van een toenemend aantal actieve leden en de hoge opkomst tijdens de clubritten heeft er toe geleid dat in 2013 het clubrecord aan gereden clubkilometers van 2012 is gebroken. Ook het weer heeft er toe geleid dat lang doorgefietst kon worden.
Afgelopen jaar waren er aan de verenigingsritten ruim 1900 deelnames van clubleden. De verenigingsritten vonden altijd plaats op dinsdag- en donderdagmiddag en
-avond en op de zaterdagmiddag en zondagmorgen. Er werd zowel gefietst op de weg (race) als in het veld (ATB).
In clubverband zijn ook meerdere ¨tochten buiten de deur¨ gefietst. Zo is er gefietst in Frankrijk  (beklimming van de Mont Ventoux) en Luxemburg en zijn er tochten gefietst in Duitsland en Nederland.
Dit alles heeft geresulteerd in het record aantal clubkilometers in 2013 van ruim 130.000 km. Dit is 10.000 km meer dan in 2012.

De Rabo Achterhoek Veldtoertocht trok de rond de 800 deelnemers. De vereniging, en met name de organisatoren, kijkt hier tevreden op terug.

Voor het nieuwe seizoen is de club al druk bezig met het organiseren van diverse activiteiten. Zo zijn de voorbereidingen van de gecombineerde weg- en veldtoertochten, die worden gehouden op 30 maart aanstaande, de Goossens Achterhoek Wielertoertochten, in volle gang.

Belangstellenden die graag een keer vrijblijvend willen mee fietsen zijn van harte welkom op één van onze clubritten.

Meer info is te vinden op www.tcdeberkelrijders.nl

Advertentie:

Booking.com

Lees ook