Algemeen

6 februari 2014

Speciaal Alzheimer Café op 11 februari 2014

Speciaal Alzheimer Café op 11 februari 2014

Ter ere van het 25-jarig jubileum van de Afdeling Achterhoek van Alzheimer Nederland, zal het Alzheimer Café Berkelland deze maand een extra bijzondere bijeenkomst zijn, met medewerking van de schrijver/singer-songwriter Ernst Buning en leerlingen van het Staring College te Borculo.

De avond zal in het teken staan van de emoties en gevoelens die de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie met zich meebrengt; het ongeloof, de verwarring, de frustraties, de ongemakkelijke momenten, de liefde, het blijven zoeken naar contact in de laatste fase en tot slot de acceptatie van het onvermijdelijke.
Ernst Buning zal deze avond zijn eenakter “Waar zit hier het lichtknopje?” opvoeren die hij geschreven heeft naar aanleiding van de dementie bij zijn vrouw Ann. Hij heeft deze eenakter inmiddels zo’n 40 keer opgevoerd in Alzheimer Cafés en tijdens symposia voor mantelzorgers en professionals. Telkens weer wist hij het publiek te raken met zijn verhaal en zijn liedjes. De voorstelling duurt ongeveer 40 minuten, na afloop zal Ernst beschikbaar zijn om met u in gesprek te gaan.

In het kader van “de dementievriendelijke gemeenschap” zullen ook leerlingen van het Staring College in Borculo deze avond een bijdrage leveren. Zij zullen de gasten voorzien van de drankjes en de hapjes en een aantal leerlingen zal gedichten voordragen die zij hebben geschreven naar aanleiding van een aantal themalessen over dementie. Ook zal er beeldend werk van leerlingen te zien zijn met als thema “verwarring” en wordt er gezorgd voor een muzikale omlijsting.

Tijdens de pauze en na afloop is er tijd en ruimte voor het delen van emoties en ervaringen met medebezoekers en kunnen de aanwezige deskundigen u van informatie voorzien.

We zien u graag op dinsdag 11 februari, de toegang is gratis.

Locatie: Staring College, Beukenlaan 1 te Borculo
Zaal open:  19.00 uur
Start programma: 19.30 uur
Eindtijd: 21.30 uur

Voor meer informatie over Ernst Buning en zijn eenakter: http://www.ernstbuning.com/eenakter/

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook