Uncategorized

8 februari 2014

‘Pilot groepsbegeleiding’ van start…

‘Pilot groepsbegeleiding’ van start…

”Een volgende stap om mensen zo goed mogelijk aan een baan te helpen…”

 De Sociale dienst Oost Achterhoek (SDOA) blijft op zoek naar nieuwe wegen om mensen aan een baan te helpen Binnenkort start de ‘pilot groepsbegeleiding’. We spreken hierover met het hoofd werk en activering Michiel Huisman en Willem Gout, klantmanager.

Waarom deze pilot?

Michiel Huisman: “Er is een enorme behoefte aan begeleiding bij het zoeken naar een baan. Dat bleek laatst op ‘de dag van jouw loopbaan’ bij het Loopbaanplein: een geweldige belangstelling. Veel werkzoekenden zijn gewoon enorm gemotiveerd en willen er alles aan doen om aan een baan te komen. Daarnaast komen we er steeds meer achter dat mensen vaak ook heel goed kunnen leren van elkaar. Bovendien neemt de tijd voor gesprekken ‘onder vier ogen’ door de stijging van werkzoekenden met een uitkering af. Vandaar dat we nu een pilot gaan starten met groepen van ongeveer 12 werkzoekenden onder begeleiding van twee klantmanagers. Hiermee hopen we een volgende stap te zetten om mensen zo goed mogelijk aan een baan te helpen.”

Wat houdt de begeleiding in het kort in en hoe doe je er aan mee?

Willem Gout: “De groepsbegeleiding vindt wekelijks plaats. Tijdens de bijeenkomsten helpen we de deelnemers bij het zoeken naar een baan. We nemen het CV en de sollicitatiebrief door en leren hoe je een sollicitatiegesprek voert. Daarbij gebruiken we een computersysteem waarmee je een beroepskeuzetest kunt doen om daarna naar de vacatures die daar uit komen te zoeken. Ook het opbouwen van een netwerk, het in de tussentijd doen van vrijwilligerswerk en het gebruik van sociale media passeren de revue. Ga bijvoorbeeld eens na hoe je te vinden bent op social media. Een werkgever doet dat ook!

Wij benaderen zelf of onze werkzoekenden geïnteresseerd zijn in de begeleiding, maar ze mogen zich natuurlijk ook aanmelden bij hun klantmanager.”

Bron:gemeenteberkelland.nl

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook