Home » Algemeen » Berkellandmiddag folkloristische dansgroepen
Algemeen

8 februari 2014

Berkellandmiddag folkloristische dansgroepen

Berkellandmiddag folkloristische dansgroepen

Het optreden van de Berkellandse folkloristische dansgroepen is ontstaan door samenvoeging  van de gemeenten Borculo, Eibergen, Neede en Ruurlo. Dit om zich gezamenlijk te kunnen presenteren voor de nieuwe gemeente Berkelland.

Na een succesvolle eerste gezamenlijk dansavond in 2006, op initiatief van de Achterhoekse Folkloredansers uit Ruurlo, is besloten hiervan een jaarlijks terugkerende middag te maken, waarvan de organisatie rouleert tussen de folkloristische verenigingen.

De dansmiddagen zijn goed voor de gemeenschapszin en onderlinge verhoudingen.

Bijkomend voordeel is dat de verenigingen elkaar voort kunnen helpen, vanwege de vergrijzing binnen het ledenbestand. Helaas hebben niet alle dansgroepen bestaansrecht gehad, de Koetsen Dansers uit Hupsel zijn er niet meer bij.

Dit jaar wordt de Berkellandmiddag georganiseerd door de Diekhookse Klumpkes en wordt gehouden op:

Zondag 16 februari 2014

Buitencentrum Kerkemeijer, Ruurloseweg 51 te Borculo

Aanvang 14.00 uur, zaal open 13.00 uur.

Op deze middag presenteren de boerendansverenigingen uit Berkelland hun dansen. Elk van de verenigingen geeft hieraan een eigen invulling.

De deelnemende groepen zijn:
– De Achterhoekse Folkloredansers uit Ruurlo
– De Diekhookse Klumpkes uit Borculo
– De Lebbenbrugge Dansers uit Borculo
– De Plaggemeijers uit Rekken.

Kom kijken en genieten. En wie weet is folkloredansen wel iets voor u! Alle verenigingen hebben behoefte aan nieuwe leden, dus grijp uw kans op zondag 16 februari a.s. en meld u aan.
U kunt natuurlijk ook gewoon komen kijken, omdat u het leuk vindt!

Advertentie:


Booking.com

Lees ook

  • 6 juli 2022

    BORCULO – Op woensdag 6 juli hebben de leerlingen van de Heuvelschool uit Borculo een cheque van €500 uit mogen reiken aan stichting

  • 6 juli 2022

    BORCULO – Mevrouw G.H. Ordelman-Heinneman uit Borculo wordt binnenkort 103 jaar. Op dinsdag 19 juli 2022 hoopt ze haar verjaardag te vieren. Mevrouw

  • 6 juli 2022

    HAARLO – Op 9 juli 2022 zal de eerste editie van het nieuwe festival Halfway Hairlow in Haarlo plaatsvinden. Een nieuw festival voor

Booking.com