Featured

9 februari 2014

Sportuitslagen van de week (6)

Sportuitslagen van de week (6)

Volleybal

Gemini meisjes niet naar finale NOJK
Het Meisjes CMV team van volleybalvereniging Kerkemeijer Gemini is er niet in geslaagd een plaats af te dwingen in de finale van de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen. In het Limburgse Meijel werd er slechts 1 set met winst afgesloten waardoor het team als 4e eindigde in de poule. Ondanks goed spel, kwam het team voor dit niveau toch nog wel iets te kort. Tegen Langhenkel Orion uit Doetinchem werd de punten gedeeld met 22-25 en 25-22. Van Flamingo’s ’65 uit Gennep werd verloren met 17-25 en 22-25. Daardoor kon het team zich alleen door een 2-0 zege op VCV uit Varsseveld, de latere poulewinnaar, nog plaatsen voor de kruiswedstrijden. Ook in deze wedstrijd werd er goed meegespeeld, maar toch ging ook nu de zege naar de tegenstander met 16-25 en 15-25. Het was voor de meisjes een hele ervaring na een lange, leerzame dag.

Gemini dames naar kwartfinale regiobeker
Borculo. Wisselvalligheid was troef in de bekerwedstrijd tussen de dames van Kerkemeijer Gemini en Tornado/Harfsen. De teams, beide koploper in een promotieklas, kenden vele pieken en dalen in hun niveau. De Borculose dames begonnen zwak aan de wedstrijd, maakten veel fouten waardoor de 1e set dan ook met 13-25 naar de tegenstander ging. Met 2 nieuwe speelsters in het veld wonnen de dames de 2e en 3e set met de standen 25-14 en 25-15. In de 4e set dachten de dames de overwinning binnen te hebben omdat ze altijd een voorsprong hadden. Aan het eind van de set werden er echter weer veel fouten gemaakt, waardoor de set alsnog werd verloren met 21-25. Toen moest de 5e set de beslissing brengen. Hierin waren de Gemini dames weer duidelijk de sterkste met 15-6. Een plaats bij de laatste 8 in de beker van regio Oost was bereikt. Nu zal de loting uit maken welke tegenstander zij in de kwartfinale krijgen. Dat kan een team zijn uit de 1e klas, de promotieklas, maar ook uit de 3e divisie. De dames willen er in elk geval voor gaan om hun goede serie van 2014 door te zetten en te strijden voor een plek in de halve finale, maar ook voor handhaving van de koppositie in de promotieklas.

Korfbal

EKC Nääs 3 – Olympia ’22 2: –
Mélynas 1 – Olympia ’22 1: 13 – 14
EKCA/Impact Personeel 7 – Olympia ’22 3: 12 – 12
Rivalen B1 – Olympia ’22 B2: 3 – 2
Aladna C1 – Olympia ’22 C1: 1 – 7
Devinco E2 – Olympia ’22 E2: 2 – 4
Aladna E1 – Olympia ’22 E1: 1 – 23

Waterpolo

Oostelijk derby Heren Schuurman BZC 2- Het Ravijn 2 eindstand 12-10

Voetbal

Als het weer het toelaat speelt Reünie 1 dinsdag 11 februari om 20.00 uur de bekerwedstrijd tegen s.v.Juliana ’31 uit Malden. Dit is voor Reünie 1 natuurlijk een bijzondere wedstrijd. En niets te doen dinsdagavond, kom dan naar de Wildbaan.

Schaatsen

Jan Maarten Heideman, oud inwoner van Gelselaar, rijdt volgend seizoen niet meer voor de marathonploeg Van Werven. Vrij plotseling is er een breuk ontstaan tussen het team van de recordwinnaar uit het marathonpeloton. BRON.

Biljarten

Tweemaal winst driebandenspelers HCR Prinsen
De driebanden spelers van HCR Prinsen hebben het afgelopen weekend geen steken laten vallen. In Druten werd zaterdag naaste concurrent Koningsleer.com overtuigend met 0-8 verslagen, en een dag later werd Jan Brock Amusement met een 6-2 nederlaag naar Daarlerveen teruggestuurd.

Captain Michel van Silfhout versloeg zaterdag Nickey van Venrooy in 41 beurten met 24-40 met onder andere een serie van zes caramboles in beurt 32. Raymund Swertz versloeg in 45 beurten Mathy Monnissen met 28-40, na halverwege al een 11-40 voorsprong te hebben genomen.

De nog ongeslagen Markus Galla had meer moeite met zijn tegenstander Harrie van de Ven, die na 31 beurten nog een 41-36 voorsprong had. Een beurt later maakte Van de Ven één carambole. Galla zag het gevaar op tijd en produceerde op professionele manier een serie van negen caramboles en trok toch aan het langste eind.

De partij tussen Dave van Geel en Kenny Miatton ging tot beurt 36 bij de stand 25-30 redelijk gelijk op. Miatton maakte in beurt 37 één carambole en toen kwam het beste uit Van Geel naar boven en perste hij er een slotserie van vijftien caramboles uit.
Een dag later in eigen huis kwam het enige partijverlies op naam van Carsten Lässig, die Michel van Silfhout verving. Tegen Marcel Krikhaar moest hij na 44 beurten buigen, 30-40. Op de andere tafel behaalde Raymund Swertz een vrij eenvoudige en regelmatige zege op Dennis Hoogakker. De Noord-Limburger won na 46 beurten met 40-28.

In het tweede deel van de wedstrijd bleef Markus Galla opnieuw ongeslagen. Hij had tegen Stefan Lenting wel 51 beurten nodig maar kwam geen moment in gevaar. Uiteindelijk won hij met 45-28. Ook de wedstrijd tussen de beide kopmannen was een eenzijdige aangelegenheid. De Zuid-Limburger Dave van Geel bewees ook nu weer zijn kracht en vorm en versloeg John Schollink in 37 beurten met 45-19 met onder andere een serie van zeven caramboles.

Paardensport

Henk Veldhuis heeft in Ambt-Delden de volgende prijzen behaald:
In het L klassiek springen een 2e prijs met Vamalia en In het L progressief springen een 1e prijs met Vamalia. De combinatie komt uit voor de Hamelandse Ruiters.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook