Uncategorized

15 februari 2014

Je bent jong en wilt een woning kopen?

Je bent jong en wilt een woning kopen?

Voor een bestaande koopwoning tot 175.000 euro kun je een starterslening aanvragen

  Starters op de woningmarkt, in de leeftijd tot en met 40 jaar, kunnen een lening krijgen voor de koop van een bestaande woning tot 175.000 euro (verwervingskosten = aankoopbedrag + bijkomende kosten). Je kunt deze lening bij de balie van de Publiekswinkel in het gemeentehuis aanvragen.

Steuntje in de rug

Het is voor starters moeilijk om een passende koopwoning te krijgen. De starterslening kan een beperkte bijdrage leveren aan doorstroming op de koopwoningmarkt. De gemeente heeft een half miljoen beschikbaar voor het verstrekken van startersleningen via de stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten ( SVn). De maximale starterslening bedraagt 25.000 euro. In combinatie met de rijksbijdrage kunnen ongeveer veertig starters van het budget gebruik maken.

Drie jaar geen rente en aflossing

De leningen worden met Nationale Hypotheek Garantie verstrekt. Op het moment dat het maximale bedrag van een half miljoen is bereikt, worden er geen startersleningen meer verstrekt. De starters betalen de eerste drie jaar geen rente en aflossing.

Meer weten?

Meer informatie is te vinden op de website van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn)

Vraag ook gerust aan je makelaar of hypotheekadviseur naar jouw mogelijkheden. Hij of zij is ook op de hoogte van de starterslening

www.gemeenteberkelland.nl

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook