Home » Algemeen » Verslag open dag de Wereldboom
Algemeen

16 februari 2014

Verslag open dag de Wereldboom

Verslag open dag de Wereldboom

Donderdag 13 februari was het feest op CBS de Wereldboom. Veel enthousiaste mensen kwamen naar de Graaf Wichmanstraat voor een aantal belangrijke gebeurtenissen:

Als eerste opende kinderopvang Avonturijn voor het eerst in Borculo haar deuren. Avonturijn biedt nl. vanaf 1 maart zowel dagopvang voor kinderen van 0 tot 2 jaar, als de speelleergroep ‘de Speelboom’ voor 2 tot 4 jarigen aan. Daarnaast is er de Buitenschoolse Opvang (BSO) Calypso. De laatste groep start medio maart. Dat ouders nu hun kinderen op één locatie kunnen brengen is natuurlijk al fijn. Dat Avonturijn en school dan ook nog een goed op elkaar afgestemde doorgaande lijn bewerkstelligen, wordt door ouders als zeer prettig ervaren. Bij inschrijving ontvingen de allerkleinsten een spaarvarken, de peuters een paraplu en voor de kinderen van de BSO was er een voetbal of volleybal.

Ten tweede moest hiervoor natuurlijk wel het een en ander verbouwd worden. Onder het genot van een kopje koffie of thee met cake konden belangstellenden het nieuwe kookeiland, de ruime lichte lokalen met een gloednieuwe vloer etc. komen bewonderen.

Als derde was het open huis op de basisschool. Nieuwe ouders, Wereldboom-ouders, opa’s oma’s, vrienden en buren konden een kijkje in de school komen nemen om te horen over het onderwijs anno nu. CBS de Wereldboom is de eerste school in Borculo die met ingang van de zomervakantie niet meer werkt met jaarklassen. Ieder kind zit natuurlijk nog wel in een unit met leeftijdsgenootjes, maar volgt een eigen leerlijn. Kinderen vergelijken met elkaar is volgens dit onderwijsconcept namelijk niet eerlijk. Ieder kind is anders en je moet dus niet omgaan met die verschillen, maar uitgaan van verschillen. zie ook www.wittering.nl

Als laatste hebben we op school de afgelopen weken allemaal gewerkt aan het thema ‘TIJD’

In de gemeenschappelijke ruimte binnen de school was een tentoonstelling ingericht met werk van de kinderen. Van tijdmachine tot ridderkastelen, van knutsels ‘hoe zie ik er als oma uit’ (foto) tot fossielen uit het Mioceen….alles was er te bewonderen!

Het geheel werd extra feestelijk doordat ‘Beweegwijs’ buiten op het schoolplein voor de kinderen een beweegprogramma had opgezet waar de kinderen, onder leiding van “meester Mike”, zeer enthousiast gebruik van hebben gemaakt.

de wereldboom open dag 1

de wereldboom open dag 2

Advertentie:

Booking.com

Lees ook