Uncategorized

22 februari 2014

Gemeente biedt tegen kleine vergoeding preventieonderzoek aan

Gemeente biedt tegen kleine vergoeding preventieonderzoek aan

Sinds vorig jaar biedt de gemeente tegen een kleine vergoeding (5 euro vervoerskosten) een preventieonderzoek naar veiligheidsaspecten in en om uw huis aan.

Vrijwilliger Bennie Menkhorst heeft hiertoe op kosten van de gemeente de bijbehorende opleiding gevolgd.

Preventiemedewerker

Bennie Menkhorst vertelt hoe hij preventiemedewerker is geworden: “Sinds april vorig jaar ben ik met vroegpensioen na zo’n kleine veertig jaar in de aannemerij te hebben gewerkt. Maar ik ben nog absoluut niet van plan om stil te zitten. Net op het moment dat ik om me heen wilde kijken kwam deze klus op de vacaturebank te staan. Dat leek me wel wat! Het sluit uitstekend aan op wat ik tot nu toe gedaan heb. Ik heb toen de bijbehorende cursus gedaan en sinds oktober ben ik aan de slag.”

Wat houdt het preventieonderzoek in?

Bennie: “Het is altijd nuttig om je huis een keer kritisch door te lichten op veiligheidsaspecten. Uitgangspunt daarbij is de ‘3-minuteneis’. Die komt er op neer dat een inbreker er minstens drie minuten over doet om bij u het huis binnen te komen. Je kijkt dan naar de aanwezigheid van degelijke sloten, dievenklemmen, stevige scharnieren. Maar ook verlichting en goede zichtbaarheid is belangrijk. Wanneer de inbreker niet ongestoord ‘zijn klus’ kan doen, is de kans groter dat hij er niet eens aan begint. Als alles in orde is kunt u via een gecertificeerd bedrijf het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) krijgen. Daarmee kunt u tot 25% korting op de verzekeringspremie krijgen.”

Hoe kunt u de preventiemedewerker inschakelen

U kunt mailen naar: bmenkhorst@gmail.com.  Het onderzoek kost slechts 5 euro reiskostenvergoeding.

Ook onderzoek mogelijk naar beveiligingsaspect schuren

De afgelopen tijd wordt er in Berkelland weer veel ingebroken in schuren. Vooral grasmaaiers en ander gemotoriseerd tuingereedschap zijn het doelwit. De preventiemedewerker kan u ook advies geven over inbraakbeveiliging van uw schuur. Ook hier kijkt hij onder andere naar sloten, scharnieren en verlichting

Bron:gemeenteberkelland.nl

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook