Uncategorized

5 maart 2014

Lezing “Vlinders in de tuin; meer kleur in en rond onze tuin”

Lezing “Vlinders in de tuin; meer kleur in en rond onze tuin”

Op dinsdag 18 maart 2014 om 20.30u organiseert de activiteitencommissie van Groei & Bloei Berkelland/Haaksbergen e.o. de boeiende lezing “Vlinders in de tuin; meer kleur in en rond onze tuin”. De lezing wordt verzorgd door de heer Kars Veling van de Vlinderstichting. Kars Veling is projectmedewerker van de Vlinderstichting en is o.a. betrokken bij het project “Idylle”. Dit project houdt in dat de Vlinderstichting met steun van de Postcodeloterij gaat voor een kleurrijker Nederland. De Vlinderstichting legt de komende drie jaar heel veel zogenaamde idylles aan. De eerste idylles zijn al geopend; er zullen er nog veel volgen! Wellicht ziet u kansen en mogelijkheden om dit project te ondersteunen
Ook is het deze avond mogelijk meer informatie over de Vlinderstichting en het project Idylle te verkrijgen.

De dagvlinders staan in Nederland onder druk. Van de 70 soorten die ons land rijk was zijn er 17 uitgestorven terwijl dertig van de overgebleven soort op de Rode Lijst staan als ernstig bedreigd tot kwetsbaar. Ook in de omgeving van Berkelland en haaksbergen zijn soorten achteruit gegaan en verdwenen. Toch is er hier nog genoeg te genieten. De Vlinderstichting zet zich in voor behoud en herstel van de vlinders en libellen in ons land. Niet alleen voor die dieren zelf, maar omdat vlinders en libellen vreselijk verwende en kritische dieren zijn betekent een verbetering voor deze soorten dat veel andere planten en dieren daarvan zullen profiteren. Zo is er het project Idylle waarbij op allerlei plaatsen in het land bloemrijke plekken worden ingericht voor vlinders, bijen en mensen. De dieren vinden hier voedsel, beschutting en mogelijkheden om zich voort te planten. Mensen kunnen er genieten van de bloemenpracht en van de kleurige vlinders die er gebruik van maken.

Tijdens de lezing zal onder andere worden ingegaan op:
• Welke eisen stellen vlinders?
• Hoe leven ze en wat hebben ze nodig?
• Hoe kunnen wij zorgen dat er meer vlinders en libellen in onze omgeving voorkomen?
• Hoe kunnen wij zorgen dat onze tuin een thuis voor vlinders wordt?

Als u zelf vragen heeft over vlinders kom dan ook, want voor het stellen van vragen is volop gelegenheid.
Volgens de activiteitencommissie een interessante lezing waardoor uw wellicht (wederom) in vlinders geïnteresseerd raakt en van deze mooie gevleugelde insecten in uw tuin en daarbuiten gaat genieten.

Locatie:
Café en zalencentrum ‘De Klok’
Grotestraat 84,
7151 BD Eibergen
T: 0545-477475.

Entree voor leden G&B gratis, voor niet-leden € 4,00 (incl. een consumptie)

Advertentie:

Booking.com

Lees ook