Uncategorized

8 maart 2014

Regeling voor behalen van zwemdiploma A in Berkelland

Regeling voor behalen van zwemdiploma A in Berkelland

 

Het minimabeleid biedt nu ook de mogelijkheid om kinderen deel te laten nemen aan zwemlessen voor het behalen van het zwemdiploma A.

 ‘Meedoen’

De folder, die inwoners wijst op de mogelijkheden voor het minimabeleid en bijzondere bijstand, wordt in de week van 10-14 maart huis aan huis verspreid. Wethouder Boer van zowel sport- als sociale zaken: “Een aantal regelingen is per 1 januari 2014 gewijzigd. Naast de bestaande regelingen voor het ondersteunen van kinderen, bieden we nu ook de mogelijkheid voor het deelnemen aan zwemlessen voor het behalen van het zwemdiploma A. We vinden het belangrijk dat kinderen mee kunnen doen met hun leeftijdgenootjes en het kunnen deelnemen aan zwemlessen is daar een mooi voorbeeld van.”

Kwetsbare groepen ondersteunen

Wethouder Boer vervolgt: “Uitgangspunt van ons minimabeleid is dat kwetsbare groepen worden gecompenseerd voor hun hogere kosten en in staat worden gesteld om mee te doen in de samenleving. We hebben het dan over chronisch zieken, ouderen, kinderen en inwoners die langdurig van een minimuminkomen rond moeten komen. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat inwoners minder gaan participeren als ze ouder zijn dan 75 jaar, chronisch ziek zijn of een beperking hebben. Door deze groepen te ondersteunen willen we bewerkstelligen dat ze ook kunnen participeren in de samenleving.”

Meer informatie

In de week van 10 tot 14 maart wordt de folder huis aan huis in Berkelland verspreid. Daarin leggen we uit welke mogelijkheden er zijn om in aanmerking te komen voor bijstand.

Wilt u meer informatie of wilt u weten of u in aanmerking komt voor één van deze regelingen? Kijk dan op de website van de Sociale Dienst Oost Achterhoek: http://www.sdoa.nl/

of neem contact op met de Publiekswinkel van de gemeente aan de Marktstraat 1 in Borculo, telefoon 0545-250 250.

Bron:gemeenteberkelland.nl

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook