Algemeen

14 maart 2014

Bijzondere voertuigen centraal op Brandstoffestival

Bijzondere voertuigen centraal op Brandstoffestival

Boeiend en bijzonder. Veel mensen hebben de afgelopen twee edities genoten van het Brandstoffestival. Het evenement is al snel uitgegroeid tot een vaste waarde op de Borculose activiteitenkalender. Dit jaar wordt het Brandstoffestival gehouden op zaterdag 16 augustus. Deelnemers kunnen zich al aanmelden.

Liefhebbers van klassiekers en bijzondere voertuigen komen volledig aan hun trekken tijdens het Brandstoffestival dat dit jaar voor de derde keer wordt gehouden. De formule is opnieuw iets aangepast. Deze keer is er op verzoek van de deelnemende met trekkers ook een korte toertocht voor hun gemaakt. “Daarmee hopen we ook dat veel trekkerliefhebbers in actie komen. Het is in meerdere opzichten beter om een scheiding te maken tussen beide categorieën”, legt organisator Bas Bais uit. Ook hebben we natuurlijk nog onze klassiekers en andere bijzondere voertuigen die te bewonderen zijn. De leeftijd van de voertuigen maakt niet uit, als het maar om unieke of exclusieve exemplaren gaat. “Alle voertuigen die op brandstof rijden, kunnen deelnemen. Het gaat dan om auto’s, trekkers, brommers, vrachtauto’s en andere stationair machines. Maar ook elektrische voertuigen zijn welkom, want elektriciteit zien wij ook als een brandstof”, aldus Bas Bais. Het evenement is een initiatief van Stichting Promotie Borculo (SPB) in opdracht van de Borculose Ondernemers Vereniging (BOV) en de Stichting voor Cultuur, Sport en Spel. Naast Bas Bais wordt de organisatie gevormd door André van Woudenberg, Dick Meilink, Gerrit Sprokkereef en Kees de Jeu. “Er zijn veel vrijwilligers die ons die dag helpen. Zonder hen was het niet mogelijk om het festival te organiseren en tot een succes te maken”, wil Bas Bais graag vermeld zien. Verder benadrukt hij dat deelnemers iets te eten en te drinken krijgen van de organisatie. “En er is een toiletwagen beschikbaar.”

Het centrum van Borculo is op zaterdag 16 augustus tussen 10 en 18 uur afgezet. De deelnemende voertuigen staan langs de straten in het hele centrum opgesteld. Belangstellenden kunnen ze bekijken en een gesprek aanknopen met de eigenaren die graag en met groot enthousiasme over hun ‘troetelkindje’ vertellen. Met een breed aanbod valt er voor iedereen wat te genieten. Er wordt opnieuw een grote publieke belangstelling verwacht. Deelnemers kunnen een korte toertocht maken. De winkels zijn gewoon geopend. Er is een demonstratie met modelhelikopters en ook aan kinderen is gedacht, zo is er onder andere een sprinkussen. Verder is er een verkoopweide voor mensen die hun auto willen verkopen en zijn er verschillende autodealers verspreid over het parcours die nieuwe wagens presenteren. De opbrengsten hiervan worden benut voor extra leuke activiteiten tijdens de volgende editie van het Brandstoffestival.

Voor meer informatie of opgave voor het evenement: www.brandstoffestival.nl

Advertentie:

Booking.com

Lees ook