Algemeen
Gelselaar
Haarlo

17 maart 2014

Borculo, Geesteren, Gelselaar en Haarlo klaar voor de toekomst met glasvezel

Borculo, Geesteren, Gelselaar en Haarlo klaar voor de toekomst met glasvezel

Rotterdam, 14 maart 2014 – In Borculo, Geesteren, Gelselaar en Haarlo wordt gewerkt aan een modern glasvezelnetwerk. Op donderdag 13 maart heeft Dhr. F.H.C. Mulkens, wethouder van o.a. openbare infrastructuur, de 1000ste huisaansluiting gerealiseerd door het maken van de glaslas in een woning aan Het Patronaat te Borculo. Aansluitend heeft de wethouder het glas geheven met Hans van Schaik, manager Bouw CIF en Kimmo Strijker, project manager BAM Infratechniek Telecom. Met glasvezel worden Borculo, Geesteren, Gelselaar en Haarlo één van de snelste breedbandgebieden van Nederland. Het netwerk biedt enorm veel mogelijkheden op het gebied van digitale diensten.

“Ik wil alle bouwers en gravers complimenteren op de manier van werken en hun professionaliteit. Met name in de afwerking. Het is niet zo dat wij als gemeente daarna nog een keer allerlei zaken moeten rechttrekken. Er wordt open met de gemeente overlegd en dat gaat heel goed.” aldus wethouder Mulkens.

“Met het glasvezelnetwerk zijn Borculo, Geesteren, Gelselaar en Haarlo klaar voor de toekomst. Het netwerk gaat vooral veel snelheid bieden en geeft toegang tot veel nieuwe diensten. Digitale telvisie, interactieve HD-TV, 3D televisie, online gamen, supersnel internet, films en muziek downloaden of internet op de TV. Vandaag mogen we de 1000ste glasvezelaansluiting maken van de in totaal 4265 woningen die van glasvezel worden voorzien.” aldus Hans van Schaik (CIF).

Wethouder Mulkens: “Ik ben echt blij met de 1000ste aansluiting. Wij als Berkelland mogen straks trots zijn op dit netwerk. Ik wens Borculo heel veel plezier met het glasvezel.”

CIF is verantwoordelijk voor de aanleg van het netwerk en informeert alle bewoners van Borculo, Geesteren, Gelselaar en Haarlo nader over de planning en de werkzaamheden die de aanleg van het glasvezelnetwerk met zich meebrengt. CIF heeft BAM Infratechniek Telecom opdracht gegeven voor de technische realisatie hiervan. De bouwwerkzaamheden zijn in januari 2014 gestart en lopen door tot het derde kwartaal van 2014. Caiway gaat over het glasvezelnetwerk televisie-, internet- en telefoniediensten aanbieden. Op het moment dat de diensten beschikbaar zijn ontvangt men informatie van Caiway. Tevens informeert Caiway haar klanten met een persoonlijke brief.

Meer informatie over de aanleg kunt u vinden op de site http://www.cif-glasvezel.nl/borculo

Over CIF

CIF is een Nederlands investeringsfonds dat met een lange termijn visie investeert in communicatie-infrastructuur, zoals zendmasten en kabelnetwerken. De aandeelhouders van CIF zijn institutionele beleggers waaronder de grootste Nederlandse pensioenfondsen. CIF investeert continu in telecominfrastructuur om er voor te zorgen dat deze geschikt zijn voor de meest geavanceerde communicatiediensten – nu, en in de verre toekomst. CIF doet dit bijvoorbeeld door infrastructuur te voorzien van glasvezelnetwerken waarmee supersnel internet, telefonie en interactieve televisie voor gebruikers beschikbaar worden gesteld via aanbieders van hoogwaardige telecomdiensten.

CIF werkt transparant en vernieuwend en bouwt hierbij voort op een lange termijn strategie en jarenlange ervaring. Zo werkt CIF elke dag gedreven aan het creëren van ongekende communicatiemogelijkheden. CIF brengt de wereld thuis.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook