Algemeen

18 maart 2014

Transport twee nieuwe indampers voor FrieslandCampina in Borculo

Transport twee nieuwe indampers voor FrieslandCampina in Borculo

In de nacht van donderdag op vrijdag 20- 21 maart 2014 zullen twee indampers over de weg naar de productielocatie van FrieslandCampina Domo in Borculo vervoerd worden. Het betreft een speciaal wegtransport waarvan de grootste combinatie ongeveer 45 meter lang is. Het transport is dan al enkele dagen onderweg vanuit het oosten van Duitsland. De aankomst in Borculo is in de nachtelijke uren.

Dit om overlast voor andere weggebruikers tot een minimum te beperken.

De indampers zijn bestemd voor de uitbreiding van de bestaande fabriek in Borculo. Een indamper onttrekt vocht aan vloeibare productstromen door middel van verdamping. De grootste indamper is in opgebouwde toestand ongeveer 24 meter hoog met een diameter van 4 meter.

Om de indampers in de nieuwbouw te kunnen plaatsen, wordt een grote mobiele kraan ingezet. Deze kraan wordt vanaf dinsdag 18 maart opgebouwd. Twee dagen later is de kraan bedrijfsklaar voor de hijswerkzaamheden. Vrijdag 21 maart zullen deze indampers in de loop van de dag, via het dak, op hun fundering gehesen worden. Het gewicht van het zwaarste in te hijsen onderdeel is ongeveer 70.000 kg.

FrieslandCampina investeert ongeveer 41 miljoen in uitbreiding van de bestaande productielocatie in Borculo. Het gaat om de uitbreiding van de productie van een waardevol ingrediënt voor kindervoeding, nl. Vivinal® GOS. Dit is een ingrediënt gemaakt uit melk dat rijk is aan voedingsvezels. Tegelijkertijd bouwt FrieslandCampina in Borculo een nieuwe melkpoederfabriek. De investering hiervoor bedraagt 135 miljoen euro. Deze uitbreiding is nodig om de verwachte toename van de hoeveelheid melk vanaf 2015 te kunnen verwerken. Op de langere termijn zal in deze nieuwe productielocatie naast melkpoeder ook kindervoeding geproduceerd gaan worden.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook