Algemeen

27 maart 2014

Alzheimer Café Berkelland

Alzheimer Café Berkelland

Dinsdagavond 8 april a.s. wordt het Alzheimer Café Berkelland gehouden. Het thema van deze avond is ‘Activiteiten in de thuissituatie’

Op deze avond willen wij met u in gesprek gaan over de verschillende mogelijkheden van activiteiten voor mensen met dementie. De hersenen aan het werk zetten heeft een positief effect op mensen en geeft een gevoel van eigenwaarde. Het aloude ‘rust, roest’ geldt dus ook voor dementie. Veel mensen met dementie en mantelzorgers hebben echter moeite met het vinden van activiteiten. Voor mensen met dementie is het vaak moeilijk aan een activiteit te beginnen, er aan deel te nemen en deze af te maken. Deze avond dient als inspiratie voor het (samen) doen van activiteiten en zo te genieten van goed ingevulde tijd.
Samen met medebezoekers kunt u ook uw ervaringen en emoties delen. Er zijn deskundigen aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

We zien u graag op 8 april a.s. U bent van harte welkom vanaf 19:00 uur. Het programma start om 19:30 uur en eindigt om 21:00 uur. De toegang is gratis.

Wat gebeurt er? Elke tweede dinsdag van de maand vindt er een Alzheimercafé plaats in Berkelland. Het Alzheimercafé Berkelland is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De gasten praten met elkaar over de dingen die ze meemaken, over dementie en over mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. Dit gebeurt allemaal in een gemoedelijke sfeer.

Zie voor meer informatie de website: www.alzheimer-nederland.nl/achterhoek
of bel met de Alzheimer telefoon van Alzheimer Nederland afdeling Achterhoek : 06- 13514411.
Het Alzheimercafé Berkelland is bedoeld voor mensen uit de gemeente Berkelland e.o. en wordt georganiseerd door Alzheimer-Nederland Afdeling Achterhoek, Sensire, Livio, Careaz en Stichting Zorgcombinatie Marga Klompe en GGNet.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook