Uncategorized

28 maart 2014

Informatiemarkt buitengebied was een succes

Informatiemarkt buitengebied was een succes

Op 12 februari was er een informatiemarkt bij Erve Kots in Lievelde voor boeren, burgers en ondernemers in het buitengebied.

De informatiemarkt was een initiatief van de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk, in samenwerking met Eelerwoude adviesbureau, Stichting Stevig, VALA, St Wonen, AGEM, I_KB Architecten, Geling Advies en Alfa Accountants.

Drukte van belang

Het was een zeer geanimeerde en druk bezochte markt, waar zo’n vierhonderd mensen met allerhande vragen terecht konden over werken en wonen in het buitengebied. Een greep uit de vragen:

  • “Ik zit met mijn melkveehouderij tegen de rand van het dorp en zie geen uitbreidingsmogelijkheden voor mijn stallen.
  • Kan ik verbreden door iets met educatie te doen?
  • Ik zou de uitheemse beplanting van mijn terrein willen vervangen door inheemse beplanting in combinatie met het opstellen van een Natuurschoonwet-rangschikking.
  • Hoe kan ik mijn boerderij splitsen in meerdere wooneenheden?
  • Wat levert de teelt van olifantsgras mij op?”

Kortom, vragen die leven in het buitengebied!

Gesprekken

Erve Kots gonsde van de gesprekken. Het werd een ontmoeting van betrokken bewoners van het buitengebied in de Achterhoek. En onder het genot van koffie en krentenwegge volgde men lezingen over functieverandering, bouwen op het erf, duurzame energie op het erf, bedrijfsontwikkelingen of beëindiging of stoken op streekhout. Op al die vragen kon antwoord worden gegeven door de aanwezige adviseurs en ambtenaren.

Vervolg en vragen

Een initiatief dat zeker een vervolg krijgt in andere gemeenten in de Achterhoek. Als er nog vragen leven, of onbeantwoord zijn gebleven, of er borrelt een prachtig initiatief bij u, dan kunt u altijd bellen met onderstaand nummer. Wij helpen u dan verder naar de juiste partij, het juiste loket of met het juiste advies.

Janneke Paalhaar, telefoon 0547- 285 071

Bron:gemeenteberkelland.nl

Advertentie:

Booking.com

Lees ook