Uncategorized

28 maart 2014

Kent u iemand die een lintje verdient?

Kent u iemand die een lintje verdient?

Aanvraag moet uiterlijk 1 juni 2014 bij de gemeente binnen zijn

lintje

Iemand die voorgedragen is, ontvangt  een koffertje met daarin  een lintje, draagspeld, oorkonde op naam en een draagwijzer.  

Kent u iemand die een lintje verdient? Veel mensen zullen deze vraag met “ja” beantwoorden. Maar hoe zit dat eigenlijk? Wanneer komt iemand in aanmerking voor de Koninklijke onderscheiding? Welke onderscheiding hoort bij wie, een Koninklijke onderscheiding of misschien wel gemeentelijke? En wanneer moet de aanvraag bij de gemeente binnen zijn? Het antwoord op deze vragen leest u hieronder.

Wilt u iemand voor een Koninklijke of gemeentelijke onderscheiding in aanmerking laten komen?

Neem dan eerst contact op met mevrouw C.H. Geverink-Jansen of met mevrouw M.D. Arentsen-Pieters. Zij kunnen in grote lijnen aangeven of de verdiensten bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding of beter passen bij een gemeentelijke onderscheiding. Ook nemen zij de procedure met u door.

Koninklijke of gemeentelijke onderscheiding?

De keuze tussen beide onderscheidingen hangt van verschillende factoren af:

  • Passen de verdiensten van de betrokkene binnen de richtlijnen voor een Koninklijke onderscheiding.
  • Wat is de voorkeur van de aanvrager.
  • Past een gemeentelijke onderscheiding soms beter bij de betrokkene en de aard van het werk.

Wanneer moet de aanvraag binnen zijn?

Omdat diverse personen en instanties de aanvragen toetsen en daarover adviseren, neemt het gehele traject geruime tijd in beslag. Dit is vooral van toepassing op de aanvragen voor een Koninklijke onderscheiding. Zo moet een aanvraag voor een Koninklijke onderscheiding voor Lintjesregen 2015 uiterlijk 1 juni 2014 bij de gemeente zijn ingediend. Wanneer u een aanvraag wilt indienen voor een uitreiking tijdens een andere gelegenheid dan Koningsdag (bijvoorbeeld een afscheid of jubileum) dan moet u de aanvraag minimaal zes maanden van tevoren indienen.

Bron:gemeenteberkelland.nl

Advertentie:

Booking.com

Lees ook