Algemeen

11 april 2014

Een bijzondere traditie, maar let op veiligheid

Een bijzondere traditie, maar let op veiligheid

BORCULO – Burgemeester Hein Bloemen met veiligheid in zijn portefeuille: “Paasvuren vormen een bijzondere traditie in de Achterhoek waar ik bijzonder aan hecht. Maar er blijft het veiligheidsaspect. De afgelopen jaren is het steeds goed gegaan in Berkelland. Maar ik doe nogmaals een beroep op een ieder om voorzichtig met de vuren om te gaan en de voorwaarden bij de vergunning te volgen…”

Er mag uitsluitend gestookt worden als:

  1. het droog weer is. Bij regen of mist mag er geen verbranding plaatsvinden,
  2. de windkracht meer is dan één Beaufort (minimaal 0,3 m/s),
  3. de windkracht niet meer is dan maximaal 5 Beaufort is (maximaal 10,7 m/s),
  4. het verkeer en de omgeving geen hinder ondervinden van de rookontwikkeling.

Toezicht

Er moet voortdurend toezicht zijn op het vuur door een volwassene en er moet voorkomen worden dat het vuur overslaat. Het nabranden moet worden beperkt. Er mag geen overlast ontstaan voor omwonenden. Is er wel sprake van overlast dan moet u het vuur blussen met water.

Veilige afstand

Het publiek moet op veilige afstand staan. De minimale afstand tot het paasvuur kunt u zelf uitrekenen. Dat is de hoogte van het paasvuur in meters vermenigvuldigd met 2. Is het paasvuur 4 meter hoog dan moet het publiek op 4×2=8 meter staan.

Na afloop

Na het beëindigen van het directe toezicht op het openbare paasvuur moeten er geschikte hekken (bouwhekken) om het paasvuur geplaatst worden. Binnen 14 dagen moeten de verbrandingsresten verwijderd zijn. De verbrandingsresten moeten naar een afvalverwerkingsbedrijf worden gebracht.

Informatie

Meer informatie is te vinden op http://www.natuurbrandgevaar.nl/.

Bron: Gemeenteberkelland.nl

Advertentie:

Booking.com

Lees ook