Algemeen

17 april 2014

Zeer amuserend concert Volharding!

Zeer amuserend concert Volharding!

Afgelopen zaterdag organiseerde muziekvereniging Volharding haar jaarlijkse voorjaarsconcert. Dit jaar in het bijzonder omdat de vereniging 80 jaar bestaat. Het thema van deze avond was dan ook Back to the 80’s. De avond begon met een amuserend optreden van het jeugdorkest. De jonge muzikanten (en ook de wat oudere) lieten een 3-tal nummers horen uit de jaren tachtig. Bij het eerste nummer werd zelfs even de dirigent omgetoverd tot kolonel sir Hannibal Smith van de A-team, het nummer wat ze speelde. Na het optreden was het de beurt aan het harmonie orkest. Het orkest onder leiding van Robin Loff (evenals het jeugdorkest) speelde een 3-tal concertnummers waarbij de klank van een harmonie orkest goed tot leven werd gewekt. Anders dit jaar was de opstelling van het concert. Nadat de harmonie gespeeld had gingen de gordijnen dicht en werd het podium omgebouwd voor de slagwerkgroep. In de tussentijd werd Hans Roenhorst gehuldigd (50 jaar lid) door de voorzitster en ‘alvast’ voorgesteld als erelid van de vereniging. Ook vertoonde de majorettes een mooi dans op het nummer Bohemian Rhapsody van Queen.

De slagwerkgroep vervolgde het programma met ook een 3-tal nummers waarbij het niveau wederom hoog lag. Er werden van allerlei instrumenten gebruikt en de muziekstijl varieerde de hele tijd door. Na de pauze was het aan het harmonie orkest om back to the 80’s te gaan. Het programma werd geopend met het nummer Bad van Michael Jackson. De showband Chameleon die inmiddels was geïnstalleerd tussen het orkest liet gelijk van zich horen in het solostuk. Het programma werd verder vervolgt met nummers zoals: Fame, Why tell me why, Doe maar medley, Selectie van Frank Boeijen, Walking on Sunshine, Why do fools fall in love, en nog vele nummers meer. Tijdens enkele nummers deden de majorettes mee op rolschaatsen. Tussen het programma vertoonde de slagwerkgroep nog een schitterend nummer waarbij ze niet instrumenten gebruikten maar hun eigen lichaam. Het concert werd geëindigd met het nummer We are the World van USA for Africa. Samen met de majorette en de slagwerkgroep werd het concert afgesloten .

Na het concert werd en nog lekker na geborreld in de foyer van het muziekgebouw. Muziekvereniging Volharding bedankt de bezoekers voor het komen luisteren en genieten van de avond.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook