Algemeen

18 april 2014

Dagopvang, speel-/leergroep en buitenschoolse opvang bij Avonturijn

Dagopvang, speel-/leergroep en buitenschoolse opvang bij Avonturijn

Vanaf 1 maart biedt Avonturijn in Borculo dagopvang, een speel-/leergroep en buitenschoolse opvang aan. Op de locatie aan de Graaf Wichmanstraat worden kinderen tussen de 0 en 12 jaar opgevangen in een gezonde, veilige en kindvriendelijke omgeving.

Annemieke van Setten en Corine Mobbs zijn beiden al jaren werkzaam in de kinderopvang. Toen zij de kans kregen om samen met Avonturijn en basisschool “De Wereldboom” een kindercentrum te starten, aarzelden zij geen moment. “We zorgen ervoor dat ouders met een gerust hart hun kinderen bij ons achterlaten. Want zoals in ons pedagogisch beleid staat geschreven: wij kleuren niet binnen de lijntjes, worden lekker vies, spelen veel buiten , zorgen voor een lekkere, gezonde lunch en trekken er veel op uit.”

Dagopvang en speel-/leergroep

Dagopvang is bestemd voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De kinderen worden in een vaste groep geplaatst. Corine geeft aan dat dat belangrijk is voor kinderen. Zo zien ze dagelijks de vaste vriendjes en ontstaat er al snel regelmaat en structuur.

De speel-/leergroep is te vergelijken met de peuterspeelzaal en is bestemd voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. Doel is het bevorderen van sociale omgang en taalontwikkeling, om zo een goede start te maken op de basisschool. VVE staat voor- en vroegschoolse educatie. Dit is onderwijs voor peuters en kleuters met een taalachterstand. Als kinderen het nodig hebben, kan De Speelboom extra ondersteuning bieden bij deze kinderen, zodat zij op een speelse manier hun achterstand inhalen.

Buitenschoolse opvang Calypso

Buitenschoolse opvang is opvang voor kinderen die naar de basisschool gaan, zowel voor als na schooltijd en op vrije dagen. Het is vrije tijd na een inspannende schooldag of in de vakantie. Alle kinderen worden door de pedagogisch medewerkers bij school of in de klas opgehaald. De kinderen worden geplaatst in vaste groepen en zien zo elke dag de vaste vriendjes en medewerkers. Annemieke benadrukt dat kinderen van alle basisscholen in Borculo van school gehaald kunnen worden. Zij doen dit met de stint, een elektrische bolderkar. Voor elk kind een feest!

Sfeer proeven

Corine en Annemieke benadrukken dat het belangrijk is dat een kind en zijn ouders of verzorgers zich thuis voelen bij de kinderopvang. “Kom eens langs om sfeer te proeven, en met ons en onze werkwijze kennis te maken.”

Kindercentrum Avonturijn is gevestigd aan de Graaf Wichmanstraat 24 in Borculo. Meer informatie is te vinden op www.avonturijn.nl. Corine en Annemieke zijn te bereiken via kc-borculo@avonturijn.nl tel. 06-18956649

Advertentie:

Booking.com

Lees ook