Algemeen

30 april 2014

Alzheimer Café Berkelland op 13 mei

Alzheimer Café Berkelland op 13 mei

Dinsdagavond 13 mei a.s. wordt het maandelijks Alzheimer Café Berkelland gehouden. Het thema van deze avond is ‘Ergotherapie en dementie’.
Op deze avond wordt ingegaan op ergotherapie bij dementie. Ellen Kuipers, ergotherapeut is aanwezig om uitleg te geven en met u in gesprek te gaan.

Mensen met dementie hebben vaak moeite met alledaagse bezigheden, zoals het huishouden, de lichamelijke verzorging, hobby’s en sociale activiteiten. De ergotherapeut geeft behandeling en advies, zodat u met dementie zo lang mogelijk zelfstandig activiteiten kunt blijven uitvoeren. Daarnaast geeft de ergotherapeut advies aan u als mantelzorger, zodat u zoveel mogelijk wordt ontlast.

Tijdens deze avond zal, aan de hand van praktische voorbeelden, inhoudelijk ingegaan worden op ergotherapie bij dementie en hun mantelzorger. Daarnaast zal de ergotherapeut therapiemateriaal en hulpmiddelen meenemen. Op deze manier krijgt u een duidelijk beeld over de mogelijkheden van ergotherapie bij dementie.

We zien u graag op 13 mei a.s. U bent van harte welkom vanaf 19:00 uur. Het programma start om 19:30 uur en eindigt om 21:00 uur. De toegang is gratis.

Wat gebeurt er? Elke tweede dinsdag  van de maand vindt er een Alzheimercafé plaats in Berkelland. Het Alzheimercafé Berkelland is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De gasten praten met elkaar over de dingen die ze meemaken, over dementie en over mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. Dit gebeurt allemaal in een gemoedelijke sfeer.

Zie voor meer informatie  de website:www.alzheimer-nederland.nl/achterhoek
of bel met de Alzheimer telefoon van Alzheimer Nederland afdeling Achterhoek : 06- 13514411.
Het Alzheimercafé Berkelland is bedoeld voor mensen uit de gemeente Berkelland e.o. en wordt georganiseerd door Alzheimer-Nederland Afdeling Achterhoek, Sensire, Livio, Careaz en Stichting Zorgcombinatie Marga Klompe en GGNet.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook