Home » Sport » In stijl afscheid met tiende Landstitel
Sport

5 mei 2014

In stijl afscheid met tiende Landstitel

In stijl afscheid met tiende Landstitel

Hij had het vooraf gezegd, “als je wilt stoppen doe het dan op je hoogtepunt”, en hij heeft woord gehouden. Henri Tilleman met 45 nationale titels in de ereklasse, heeft op de laatste competitiedag van de Topteamcompetitie Carambole, samen met Patrick Niessen en Jean-Paul de Bruijn voor de tiende keer de landstitel voor zich opgeëist.
Etikon won in eigen huis de tweeluik tegen Biljartkeu.nl/sbc Vink probleemloos met tweemaal 6-0 waardoor de ploeg uit Haarlo niet meer door naaste concurrent A1 Biljarts/De Veemarkt was in te halen. Patrick Niessen versloeg tweemaal Gert Jan Veldhuizen, de opvolger van Tilleman, in het anker kader 71/2 met respectievelijk 150-46 in 5 beurten en 150-36 in 2 beurten met een eerste serie van 145 caramboles.

Henri Tilleman kreeg deze middag in het 47/2 met twee verschillende tegenstanders te maken. Allereerst versloeg de Drontenaar Dennis Timmers in 4 beurten met 200-9 en in de andere partij liet hij nog eenmaal zijn kunnen zien door René Luijsterberg in twee beurten te verslaan met 200-67. Na een moeizame eerste beurt van 9 caramboles klaarde hij zijn laatste klusje door in de tweede beurt de partij uit te maken met een serie van 191 caramboles.
Jean-Paul de Bruijn won zijn eerste partij moeiteloos van René Luijsterberg in vijf beurten met 100-5 en in zijn laatste partij van deze dag om des “keizersbaard” won de man uit Hulst in 13 beurten met 100-63 van Dennis Timmers.
In de eindrangschikking heeft Etikon uit de 28 gespeelde wedstrijden 48 punten behaald, twee meer dan de nummer twee A1 Biljarts/De Veemarkt. Derde is Dibo-The City uit Deventer geworden.

Naast het stoppen van Henri Tilleman, die duidelijk na afloop geëmotioneerd het geschenk van zijn mede spelers in ontvangst had genomen, was het ook tevens de laatste wedstrijd van Etikon in het Gelderse Haarlo. Vanaf het nieuwe seizoen speelt het team in Rosmalen.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook

  • 30 november 2022

    BORCULO – Op woensdag 30 november 2022 brengt zangeres en liedjesschrijfster Brenda Bee ‘De Kerstman Met Pensioen’ uit. De release van de vrolijke

  • 22 november 2022

    BORCULO – Afgelopen weekend stond Borculo in het teken van het Beleef Borculo Sint Nicolaasstad. Een Sinterklaasweekend om nooit te vergeten.

  • 22 november 2022

    BORCULO – Hardloopliefhebbers in Berkelland hebben al vele jaren de keuze uit een mooi aanbod van hardloopwedstrijden dichtbij huis. Drie daarvan bundelen nu

Booking.com